Gezondheid

1000e baby geboren in het Saxenburgh Medisch Centrum

Beschuit met muisjes: afgelopen week is in het Saxenburgh Medisch Centrum in Hardenberg de 1000e baby geboren in het Vrouw en Kind Centrum. Het meisje Saar is om 19.10 uur geboren en maakt het goed. Omdat deze mijlpaal niet stilletjes voorbij kan gaan, werden de kersverse ouders door de medewerkers verrast met een knuffel, romper en sokken. 

 

Sinds 19 september vorig jaar kunnen vrouwen bevallen op het Vrouw Kind Centrum in Hardenberg. De afdeling bevindt zich op de eerste verdieping en biedt gezinsgerichte zorg voor moeder en kind. Alles wat nodig is om te bevallen, is aanwezig. Zo kunnen zwangere vrouwen gebruik maken van het bevalbad. Dankzij het warme water ontspannen de spieren, waardoor het bad werkt als een natuurlijke pijnstiller.

 

Het laatste jaar is er een sterke stijging van het aantal geboortes in het ziekenhuis. Normaal gesproken worden er rond de 60 baby’s per maand geboren. Dit jaar werden er per maand 70 tot 80 baby’s geboren in het ziekenhuis. De coronacrisis en het nieuwe ziekenhuis spelen hierin mogelijk een rol. Saar is de 29e baby van de maand november.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: