Eemdijk neemt alle punten mee uit Noordscheschut

Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut onder herfstachtige omstandigheden met 0 – 5 verloren van Eemdijk. Ruim een half uur was de equipe van Marc van Meel minimaal gelijkwaardig. Waar Noordscheschut de schaarse mogelijkheden niet benutte, bleken de bezoekers uiterst effectief.

Op een zwaar veld was het Noordscheschut dat brutaal ten strijde trok, tegen de nummer drie van de Hoofdklasse B. Het eerste wapenfeit kwam van het hoofd van Nick Koster. Na een scherp aangesneden vrije bal van Ton Kamping, kopte Koster het speeltuig in handen van de sluitpost.
Eemdijk probeerde te voetballen, maar had vooralsnog geen antwoord op de dadendrang van de Schutters en de drassige graszoden. In de tiende minuut sloeg de paniek andermaal toe in de Eemdijk-defensie. Een foutieve terugspeelbal rolde rakelings naast. Uit de daaropvolgende corner van Danny Kiekebelt wist Koster ook ditmaal niet raak te koppen.

Ook de jeugdige Mees Vos liet zich niet onbetuigd. Na een fraaie solo trok Vos naar binnen, maar zijn inzet miste kracht en precisie om de keeper te verontrusten. Enkele minuten later soleerde Vos andermaal langs enkele Eemdijkers, die zich ditmaal genoodzaakt voelden om hem foutief af te stoppen. Met de toegekende vrije bal, ingeschoten door Kiekebelt, had de sluitpost de nodige moeite. De bezoekers stonden erbij en keken ernaar.

De thuisploeg ging door. Eerst kopte Kevin van Dalen het leer rakelings over de deklat. Enkele minuten later ging een schitterende volley van Danny Bouwman net naast. De bezoekers moesten in de fase alle zeilen bijzetten om de dadendrang van de Schutters te stoppen. Nadat een loeiharde vrije trap van Kamping strandde in de muur, was het in de 34e minuut aan de andere zijde wel meteen raak. Een weergaloos afstandsschot spatte uiteen op de deklat. De rebound werd van dichtbij binnengeschoten, 0 – 1. Amper bijgekomen van de schrik was het een minuut later opnieuw raak. Ditmaal belandde een afstandsschot op wonderschone wijze in de kruising, achter een kansloze Roy Boertien.

Noordscheschut moest zich even herpakken. De wedstrijd golfde nu meer op en neer. Een inzet van Koster verdween over. Aan de andere zijde bracht Boertien, tot tweemaal toe, daadkrachtig en katachtig redding op inzetten van dichtbij. Op slag van rust leek
Koster te ontsnappen door de vijandige linie. De uitstormende keeper van de gasten voorkwam de aansluitingstreffer door het leer van de voeten van Koster te plukken.

Bij aanvang van het tweede bedrijf ging Noordscheschut alsnog naarstig op jacht naar de aansluitingstreffer.
Verder dan enkele speldenprikken kwam men niet. Sterker nog, in de 54e minuut maakten de gasten dankbaar gebruik van de ontstane ruimte en counterden de 0 – 3 binnen.
De thuisploeg probeerde wel aan te dringen. Maar het voetballend vermogen bij de gasten was net iets groter en men maakte optimaal gebruik van de geboden ruimte.
Dat de bezoekers uiteindelijk nog uitliepen naar 0 – 5, door een ongelukkige eigen goal en een goed uitgespeelde aanval, was slechts voor de statistieken.

Een geflatteerde nederlaag gezien het spelbeeld. Maar daar maalde geen bezoeker om. Het sierde Noordscheschut dat men tot het laatste fluitsignaal toe bleef strijden om de eretreffer op het scorebord te krijgen. Deze bleef echter uit. Volgende week wacht Noordscheschut de uitwedstrijd tegen buurman HZVV.