Noordscheschut vr1 strijdend uit de beker tegen DESZ vr1

Een prima draaiend DESZ VR1 kwam afgelopen dinsdagavond op bezoek in Noordscheschut om het op te nemen tegen het nog ongeslagen Noordscheschut VR1. Met de verlichting aan, een goed veld en een uitverkocht sportpark beloofde dit een mooi beker duel te worden.
Iets na 19:30 vond de aftrap plaats en de plannen van DESZ werden vrijwel direct duidelijk, de snelheid gebruiken van de nummer 15. Met net een minuut op de klok snelde zij langs de hele verdediging om de bal vanaf de rand 16 langs Jessica in het net te schieten. Zo kreeg Noordscheschut al snel een klap te verwerken. Noordscheschut liet zich niet zo maar uit het veld slaan, met goed voetbal werd DESZ in de verdediging gedrukt maar werden de mogelijkheden nog niet benut. De grootste mogelijkheid was voor Eline, zij kwam nadat zij knap wegdraaide bij haar verdedigster in een 1 op 1 met de keepster die haar hand net voldoende tegen de bal kreeg om het doel schoon te houden. Noordscheschut kreeg opnieuw een tik, Dominique moest helaas het veld verlaten met een blessure. De thuisploeg bleef druk vooruit geven en DESZ probeerde met de lange bal zo snel mogelijk bij de nummer 15 te krijgen, maar deze zat bij de ingevallen Lisa in de broekzak. Na een klein half uur spelen kreeg Noordscheschut de gelijkmaker waar het naar opzoek was, Thalina schoot de bal van de rand van het strafschopgebied hoog in het doel en liet de keepster kansloos.
Nog geen 3 minuten later kreeg Noordscheschut een enorme mogelijkheid, helaas mikte Demi iets te hoog en schoot op de lat.
Met de ingevallen Susan en Juliet werd de tweede helft begonnen. DESZ begon iets sterker en Noordscheschut was een beetje zoekende, maar al snel werd het spel van voor de rust opgepakt. Met goed positiespel werd vaak de juiste kleur ingespeeld en zo lieten de dames het balletje mooi rond gaan. Al snel kwamen er ook kansen, Kelly speelde draaide zich knap langs haar tegenstander en leverde een goede voorzet af op Eline. Helaas kon Eline de bal niet voldoende richting meegeven en schoot naast. Eline gaf enkele minuten later ook een gevaarlijk lage voorzet, helaas was de inzet van Demi niet ver genoeg naar de hoek en kon de keepster de bal keren.
Een kwartier voor tijd kwamen de gasten tegen de verhouding in opnieuw op voorsprong, waar Noordscheschut op wilde bouwen zat DESZ er bovenop, de bal werd op 20 meter van de eigen goal overgenomen en zo werd de bal beheerst afgerond. De aftrap was amper genomen of DESZ had wederom gescoord. Een te zachte inspeelbal werd onderschept en liepen hier mee uit naar 1-3. Noordscheschut leek het even kwijt te zijn en DESZ begon gebruik te maken van het feit dat ze de voorsprong in handen hadden, inworpen, corners en andere spelhervattingen duurden net even iets langer. Noordscheschut wist zich toch nog enigszins te herpakken en ging nu gokken die achter de verdediging viel. Enkele keren werden Eline, Juliet en Lisa gevaarlijk maar de verdediging kon steeds ingrijpen. Tien minuten voor tijd ging de thuisploeg alles of niets spelen en mocht hoop houden op een resultaat, na een indraaiende bal van Juliet werd er een Eline naar de grond gebracht in de zestien meter en stapte Thalina naar voren om de strafschop te nemen. Deze schoot zij hard tegen de touwen en met een 2-3 stand en nog ongeveer 5 minuten te gaan zag je dat DESZ behoudender ging spelen. Nina kreeg al snel een kans maar kreeg haar voet niet tegen de bal. Niet veel later kreeg Eline de bal op een gevaarlijke plek, helaas kon de verdediging in grijpen. De seconden tikten langzaam weg en na een paar minuten extra tijd klonk het eindsignaal. Zo werd er een einde gemaakt aan de beker aspiratie van Noordscheschut en kan de focus op competitie.
De volgende wedstijd is tegen Meppel VR2 en spelen wij thuis op zaterdag 20 november om 14:30
WOTM: Thalina Hekker