Politiek

Sluiting dreigt voor aantal dorpshuizen na verminderen subsidie door gemeente

Hoogeveen – Gisteravond heeft een meerderheid van de gemeenteraad gisteravond ingestemd met het verminderen van subsidie voor buurt-, wijk- en dorpshuizen in Hoogeveen en buitendorpen.

Dat betekent, in de al moeilijke tijd voor de 19 dorpshuizen door de coronacrisis,  dat er volgend jaar al 50.000 euro minder te verdelen is voor onder ander onderhoud van de gebouwen. Maar bij de ze bezuiniging blijft het niet. In de opvolgende jaren zal er nog eens drie ton worden bezuinigd.

Mogelijk dat deuren gaan sluiten aankomende jaren

Door de slechte financiële situatie van de gemeente, wil de gemeente minder geld uitgeven. Hierbij zal er dus ook bezuinigd worden op dorps- en buurthuizen. Het gevolg is dat een aantal hiervan deze bezuinigingsronde niet zal overleven. Het geld dat bezuinigd zal worden kwam ten goede voor onderhoud van de gebouwen. Dit zal nu door de verenigingen zelf opgehoest moeten worden. Op het moment geeft de gemeente 1,7 miljoen uit aan dorps- en buurthuizen volgens RTV Drenthe

Alle partijen in Hoogeveen, op SP en PVDA na, zien niks in het argument  SP en PVDA  dat de dorpshuizen een groot maatschappelijk belang hebben en dat de bezuiniging er eentje is voor de korte termijn is, terwijl het maatschappelijke doel van dorpshuizen op lange termijn verdwijnen.

Een gedachte over “Sluiting dreigt voor aantal dorpshuizen na verminderen subsidie door gemeente

  • Gemeentebelangen heeft al de tekorten veroorzaakt door te groet uitgaven aan te grote projecten als een ijsbaan waar Hoogeveen niet groot genoeg voor was , dus wordt er nu bezuinigd op de dorpshuizen , die in de dorpen erg belangrijk zijn

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: