Scala-talenten luiden muzikaal de zomer in

Hoogeveen – Na alle fantastische optredens, einduitvoeringen en slotconcerten sloot Scala Centrum voor de Kunsten het les- en cursusjaar écht af met de traditionele examenweek. In de tweede week van juli legden tientallen muziekleerlingen hun A, B, C, of D-examen muziek af waarbij ze moeten voldoen aan landelijk vastgestelde eisen en daarbij worden beoordeeld door een examencommissie bestaande uit muziekdocenten en gastcommissieleden.

De examens werden gehouden op de hoofdlocaties van Scala en leerlingen uit alle gemeenten reisden dan ook naar Meppel of Hoogeveen om hun hafabra (muziekvereniging-) of graadexamen af te leggen.
De veelal piepjonge A en B-kandidaten mochten na het succesvol doorlopen van het examen hun diploma direct in ontvangst nemen maar de C- en D-kandidaten doen, naast hun examenprogramma voor de commissie, ook een openbaar examen in de vorm van een eindexamenconcert. Deze talentvolle musici waren dit jaar Henri Klein Teeselink (D-examen trombone), Herbert Ymker en Alida Plas (D-examen trompet), Iris van Eijden en Julia Heemstra (D-examen altsaxofoon), Janneke Eising (C-examen klarinet), Ilse Worst en Justin Berends (C-examen altsaxofoon). Zij sloten hun examens af met een prachtig concert, in samenwerking met het orkest van hun muziekvereniging óf op vrijdagavond 13 juli in de toonzaal van Scala Hoogeveen, begeleid door hun docent of repetitor Alma Grooters aan de vleugel.
In totaal slaagden maar liefst 92 musici bij Scala voor hun examen en zo gaan zij gediplomeerd -en Scala apetrots- de zomervakantie in.

In september van dit jaar beginnen de lessen bij Scala weer. In de kunstproeverij, van 17 t/m 29 september, kunnen geïnteresseerden ook voor proeflessen op de diverse instrumenten kiezen. Het gehele nieuwe cursusaanbod staat op www.ontdekscala.nl
__________________________________________________________________________

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord