Dames Hollandscheveld zetten ongeslagen status voort

Voor de Oranje Zwarte dames ligt een kwart van het seizoen al achter de rug. In de eerste vijf wedstrijden wisten de dames, mede door hun 30 doelpunten, vijf keer te winnen. De tegenstander van dit weekend, Achilles 1894, kent een redelijke start en heeft enkel de openingswedstrijd verloren. De ploeg heeft een redelijk stabiele defensie maar ze komen iets moeilijker tot scoren.  Op voorhand zou je dus zeggen dat Hollandscheveld de betere papieren heeft om te winnen. Maar aan trainer Henry Strijker, die voorafgaand aan de wedstrijd zijn contract met twee jaar heeft verlengd, was het dus de taak om de dames met beide benen aan de grond te houden, want Achilles is geen ploeg om te onderschatten.

De wedstrijd was nog maar een paar minuten oud en de eerste grote kans voor Hollandscheveld diende zich aan. Tessa Meekhof kreeg een mooie kans om de score te openen, maar moet helaas nog wat langer wachten op haar eerste doelpunt van het seizoen.  Een kwartier later was het niemand minder dan Sabrina van Nuil die de stand alsnog op 1-0 wist te zetten. De clubtopscoorder wist de keepster van Achilles te omspelen en kon zodoende de bal in een leeg doel schuiven. Hollandscheveld was duidelijk op zoek naar meer en even leek Indy Strijker de score te verdubbelen. Haar schot werd echter door de paal gekeerd. En dat Hollandscheveld op haar hoede moest zijn bleek wel uit de kans die Achilles vervolgens wist te creëren. Achilles wist namelijk met knap veldspel aan de verdediging te ontsnappen. Maar keepster Sanne Snippe kon opgelucht adem halen nadat de bal via de lat weg kaatste. Na een half uur spelen werd Indy vlak voor het zestien meter gebied onderuit gehaald, waarvoor de scheidsrechter een vrije trap gaf. Uit deze situatie ontstond een klein opstootje waardoor Sabrina even moest wachten voordat zij mocht aanleggen voor deze vrije trap.  Maar het was zeker het wachten waard. Ze wist met een geplaatst schot de bal langs het muurtje in het doel te werken.

De 2-0 zou ook uiteindelijk de rust stand worden. Hollandscheveld had nog wel een paar kansen, maar ze stuitte regelmatig op een goed oplettende keepster van Achilles. Na rust leek Achilles het initiatief wat meer naar zich toe te trekken. Het was daarom extra belangrijk dat Hollandscheveld een derde doelpunt zou gaan maken. Want als het 2-1 zou worden, dan had het best een pittig potje kunnen worden. Uiteindelijk was het Milady van Dalen die voor meer rust langs de lijn kon zorgen. De aanwezige toeschouwers zagen haar namelijk met nog iets minder dan een half uur voetbal op de klok, verrassend de 3-0 maken. Ook op het veld merkte je de opluchting waarna de dames ook iets vrijer  konden gaan spelen. Dit betekende echter niet dat Achilles zich gewonnen gaf. Met nog een kwartier spelen was Achilles heel dichtbij de 3-1, maar ditmaal was het Kimberley Knol die de bal vlak voor de doellijn wist weg te werken. Hierdoor wisten de dames voor de 2e keer dit seizoen het doel schoon te houden. De overwinning op Achilles betekent ook de zesde overwinning op rij voor Hollandscheveld, waardoor ze hard op weg zijn om de periodetitel te gaan pakken. De grootste obstakel richting deze titel is JVZ en dit is de eerst volgende wedstrijd die voor Hollandscheveld op het programma staat.