Sterk SCN pas laat langs SV Mussel

In strijd om de bovenste plaatsen heeft SCN in eigen huis goede zaken gedaan. De ploeg uit Nieuwlande speelde tegen SV Mussel een sterke wedstrijd en boekte een verdiende 3-1 zege.

Waar SCN vorige week tegen Tiendeveen nog slordig was in balbezit, toonde de ploeg tegen Mussel een betere kant van zichzelf. SCN was over de hele wedstrijd duidelijk de bovenliggende partij en legde voornamelijk in de eerste helft een uitstekend positiespel op de mat.

Als je zelf de kansen niet afmaakt…

De thuisploeg creëerde met haar goede spel vele mogelijkheden, maar bij de afronding zat er telkens weer nét een speler van Mussel tussen. De grootste kans uit de eerste helft kwam van de topscorer van SCN: Stefan Bruinsma ontving de bal uit een lage voorzet van Roy Zwiers, maar schoot tegen het been van de Mussel-doelman aan. Ook uit de acht (!) hoekschoppen wist SCN niet te scoren waardoor beide ploegen met 0-0 de kleedkamer ingingen voor de rust.

In de tweede helft was er geen verandering in het spelbeeld, echter deed de ongeschreven voetbalwet: ‘Als je zelf de kansen niet afmaakt, dan doet de tegenstander dat wel.’ zijn intrede. In de 55e minuut kwam Mussel namelijk tegen de verhouding in op voorsprong door een doelpunt van aanvoerder Lars Hemmes. SCN-doelman Leon Reitsema ging bij een hoekschop onder de bal door waardoor de boomlange Hemmes eenvoudig raak kon koppen, 0-1.

SCN beloont zichzelf eindelijk

Na de tegentreffer ging SCN verder waar het gebleven was, alleen wist het zichzelf nu wel te belonen. In de 66e minuut wist SCN eindelijk het net te vinden. Linksbuiten Jeffrey Marissen had een mooie steekpass in huis op Bryan Marissen die de bal onder de Mussel-doelman door in het doel schoof, 1-1. Deze treffer bleek een opmars naar meer, want zes minuten later was het opnieuw raak voor de thuisploeg. Een indraaiende vrije trap van Marco Bruinsma werd op waarde geschat door Jeffrey Marissen die de bal van dichtbij in het doel werkte. In de 88e minuut gooide SCN de wedstrijd in het slot. Goed doorjagen van Bryan Marissen zorgde ervoor dat hij recht op de doelman van Mussel af kon gaan. Marissen was niet zelfzuchtig en legde de bal breed op de meegelopen Stefan Bruinsma die eenvoudig het lege doel wist te vinden, 3-1. SCN boekt hiermee met goed spel een verdiende overwinning wat houvast biedt voor de volgende wedstrijden.

Bekerronde

Volgende week speelt SCN om 15:00uur een uitwedstrijd voor de beker tegen derdeklasser FC Klazienaveen. Na bekerzeges op NWVV, SC Angelslo en VCG hoopt het elftal van trainer Bart Smid opnieuw te winnen in het bekertoernooi, maar de ploeg weet ook dat het met FC Klazienaveen een zware tegenstander treft.

SCN – SV Mussel: 3-1. Scoreverloop: 55e Lars Hemmes 0-1, 66e Bryan Marissen 1-1, 72e Jeffrey Marissen 2-1, 88e Stefan Bruinsma 3-1.