Gezondheid

Mondneusmaskers weer verplicht op alle locaties Treant Zorggroep

Vanaf zaterdag 6 november is het dragen van een medisch mondneusmasker op alle locaties van Treant Zorggroep weer verplicht. Alle patiënten, bewoners, cliënten en bezoekers (vanaf 13 jaar) ontvangen bij de ingang van de Treant-locaties een medisch mondneusmasker. Het dragen van een eigen stoffen mondkapje is niet toegestaan.

Het besluit om de mondkapjesplicht opnieuw in te voeren is genomen naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen van het demissionaire kabinet, vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen.

Treant volgt hiermee de landelijke richtlijn om mondneusmaskers te dragen op alle publieke locaties binnen waar geen coronatoegangsbewijzen gebruikt worden. Het betreft een voorzorgsmaatregel om de veiligheid van patiënten, bewoners, cliënten, bezoekers en medewerkers zo goed mogelijk te waarborgen en verdere besmettingen te voorkomen.

Overige coronamaatregelen

Naast het dragen van een mondneusmasker blijven de andere coronamaatregelen van kracht om verspreiding van het virus te voorkomen. Zo is het belangrijk om 1,5 meter afstand te houden. Deze maatregel was al van toepassing op onze ziekenhuislocaties en geldt per 6 november ook weer op onze locaties voor wonen en zorg. Op onze coronapagina’s vindt u een overzicht van alle maatregelen, de richtlijnen voor bezoek en de actuele bezoektijden.

De mondneusmaskerplicht geldt niet:

  • voor patiënten in verpleegkamers van het ziekenhuis;
  • voor bewoners en cliënten van onze woonzorgcentra in hun eigen kamer/appartement;
  • wanneer vanwege medische of psychogeriatrische redenen het dragen van een mondneusmasker niet mogelijk is;
  • voor kinderen jonger dan 13 jaar.

Het dragen van een mondneusmasker geldt voor alle locaties van Treant Zorggroep: de drie ziekenhuislocaties in Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal, de zeventien woonzorgcentra in Drenthe en de buitenpoli in Veendam.

Kunt u om medisch noodzakelijke redenen geen mondneusmasker dragen en heeft u binnenkort een afspraak of komt u op bezoek? Neem dan van tevoren contact op met de desbetreffende afdeling of locatie. Zo voorkomt u dat u voor niets naar de locatie komt. De medewerkers bij de ingang overleggen namelijk altijd met de afdeling of poli, of met het locatiehoofd van de woonzorglocatie, of u zonder mondneusmasker naar binnen kan.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: