Algemeen

Sportverenigingen met handen in haar door corona maatregelen

Hoogeveen – Veel sportverenigingen zijn gisteren door de persconferentie onaangenaam verrast dat ze misschien voor een onmogelijke taak worden gezet. Vanaf zaterdag moet namelijk het coronatoegangsbewijs amateursport worden getoond voor mensen van 18 jaar en ouder .Vandaag is er een debat over de aangekondigde maatregelen.  Tot die tijd is er nog veel onduidelijkheid.
In verschillende uitingen bij verenigingen is het volgende naar buiten gebracht:
Begrijpelijkerwijs, zijn er veel vragen omtrent de nieuwe corona maatregelen zoals gister in de persconferentie aangekondigd. Zoals iedereen zal begrijpen, hebben wij als bestuur hier niet direct een pasklaar antwoord op.
Hoe een en ander vanaf komend weekend allemaal zal gaan verlopen????
Er is vandaag veel contact, met collega verenigingen, gemeente, KNVB, etc etc. En daarnaast kijken we natuurlijk met grote belangstelling naar de discussie in het kabinet die vandaag gevoerd zal worden, en het standpunt van bijvoorbeeld KNVB en NOC/NSF. Daar zal uiteindelijk de beslissing moeten worden genomen.
Zoals het nu lijkt, krijgen we als sportverenigingen een onmogelijke en vrijwel onuitvoerbare opdracht. Maar als bestuur hebben we ook een verantwoordelijkheid naar al onze leden(jullie) en de zorg. Maar deze verantwoordelijkheid ligt uiteraard ook bij jullie
Zodra er een definitief standpunt is, zullen we die vanuit het bestuur vanzelfsprekend direct communiceren met onze leden.

Geef een reactie