Online bijeenkomst voor non-profit organisaties: gratis VOG & Veilig!?

Op maandag 15 november van 19.30 tot 21.00 uur is er een online bijeenkomst voor non-profit organisaties over het gratis VOG voor vrijwilligers.
Vrijwilligersorganisaties kunnen een gratis VOG voor hun vrijwilligers aanvragen als ze werken met kwetsbare mensen. Nog lang niet alle organisaties werken hiermee. Misschien omdat men onbekend is met de (gratis) VOG. Of misschien omdat men denkt: ‘Zulke dingen gebeuren niet bij ons, toch?’

Tijdens de online bijeenkomst komen de o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

Wat is de meerwaarde van een (gratis) VOG voor je vrijwilligers: helpt het echt? Wat is grensoverschrijdend gedrag? Welke maatregelen zijn nog meer te nemen om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen, zoals een gedragscode, het aanstellen van een vertrouwenscontactpersoon en een aannamebeleid voor nieuwe vrijwilligers?

 

De training wordt op een interactieve manier gegeven. Na aanmelding ontvangt u in de week voor het webinar een link met daarbij een korte uitleg hoe u online kunt deelnemen. Deze training wordt door het VIP Aa en Hunze georganiseerd en de trainer is Petra Hoekstra. Zij is medewerker VOG en preventiebeleid van het NOV (Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk). Er is plek voor maximaal 12 deelnemers. Organisaties en vrijwilligers uit Drentse buurgemeenten zijn ook welkom om deel te nemen.

 

Aanmelden kan tot uiterlijk woensdag 10 november via telefoon 0592-245924 of mail naar vip@impulsaaenhunze.nl.

Via het Vrijwilligerscollege kunt u zich tot en met 7 november aanmelden. Dit kan via de website www.vrijwilligershoogeveen.nl/colleges. Aanmeldingen worden op maandag naar het VIP Aa en Hunze doorgestuurd.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord