Noordscheschut delft onderspit tegen AZSV

Op een druilerig sportpark De Meulewieke heeft Noordscheschut afgelopen zaterdag de goede thuisreeks, van twee overwinningen geen vervolg kunnen geven. De bezoekers uit Aalten trokken met 1 – 3 aan het langste eind.

De openingsfase was voor de bezoekers. In de 4e minuut keerde doelman Roy Boertien een eerste inzet met zijn voeten. Enkele minuten later stond hij andermaal zijn mannetje op een inzet vanuit een corner. Driemaal is scheepsrecht, zo ook vandaag. Na knullig balverlies werd de bal voorgebracht en kopte Rik van der Eerden frank en vrij de 0 – 1 tegen de touwen. Amper een minuut later stond het bijna weer gelijk. Nick Koster kwam een teenlengte te kort om een voorzet van Mees Vos binnen te glijden. Dit bleek een voorbode van een waar offensief van de Schutters. Eerst verdween een volley van aanvoerder Dennis Hooijer enkele meters over. Hierna werd fanatiek opjagen door Koster van de sluitpost bijna beloond, de geblokte bal verdween jammerlijk naast. In de 18e minuut kreeg de thuisploeg dan toch loon naar werken. Een scherp aangesneden vrije bal van Ton Kamping werd door Koster tegen de paal gekopt. In de rebound was Vos er echter als de kippen bij om alsnog de 1 – 1 op het scorebord te brengen. Een meer dan terechte treffer gezien het spelbeeld tot dan toe. Sterker nog, er leek nog meer in het vat te zitten. Eerst werd en schot van Kevin van Dalen vroegtijdig geblokt. Na een half uur spelen stoomde de thuisploeg andermaal op. Ditmaal kon een vlammend afstandsschot van Aron Boer moeizaam worden gekeerd. Ook de bezoekers lieten zich niet geheel onbetuigd. Want vanuit de tegenstoot werd van dichtbij over gekopt. In de 37e minuut was het alsnog raak voor de gasten. Na andermaal onnodig balverlies werd de defensie van Noordscheschut op snelheid afgetroefd, Joost Rasing bracht de stand op 1 – 2. De laatste mogelijkheid van de eerste helft was voor Robbert Jan Hamberg. Zijn schot werd met de grootst mogelijke moeite tot corner verwerkt.

De tweede helft ging verder waar de eerste helft stopte. De ijverig doorjagende Koster was bij vlagen een plaag voor defensie van de bezoekers.

Na een uur spelen verdween een vrije bal Hamberg ruim over. Aan de andere zijde werd bij Noordscheschut een onstuimige overtreding gemaakt binnen de beruchte lijnen. De leidsman kon niet anders dan een strafschop toekennen. Deze werd tot tweemaal toe binnengeschoten door Van der Eerden. Na deze treffer leek de wedstrijd gespeeld.

Een kopbal van Koster ging over. En tot tweemaal toe werd een inzet van Danny Kiekebelt gekeerd. De bezoekers kwamen verder niet meer in de problemen. Domper voor Noordscheschut was nog wel de tweede gele kaart voor Van Dalen in de slotfase, die in de 88e minuut met een rode prent kon inrukken.

Volgende week speelt Noordscheschut de uitwedstrijd tegen RKAV Volendam. Foto: Niels Gritter