S.v. HODO verliest van v.v. Raptim

S.v. Hodo moest zondag in Coevorden aantreden tegen v.v. Raptim. Kijkende naar de ranglijst van 3e Klasse D was het nummer 1 tegen nummer 13, met dien verstande dat de mannen van trainer Jan Wielink twee wedstrijden minder hadden gespeeld. Op basis van de historie kun je de wedstrijden tegen v.v. Raptim zeker rangschikken onder de categorie “altijd lastig”. De wedstrijd  stond onder prima leiding van scheidsrechter Meine Groefsema.

1e Helft:

Hodo startte de wedstrijd zonder de geschorste Stefan Kikkert en zieke Sander Danes. Dat het een lastige wedstrijd voor s.v. Hodo was, werd dan ook rond de klok van 16.00 uur bevestigd. Hodo kende dan ook weinig gevaarlijke momenten voor de verdediging en keeper Jerio Hoegen van Raptim. De mannen van Eric Prins haalden bij lange na niet het niveau van de vorige  competitiewedstrijden. Één van de gevaarlijkste momenten van de wedstrijd zagen we in de 5e min. Een prima ingeschoten  vrije trap van Jorn Smit, werd uitstekend verwerkt door de keeper van Raptim. Daarna nam een hardwerkend, gedreven Raptim het initiatief over, hetgeen resulteerde in scoringsmogelijkheden voor Wouter van Dunem en Laurens Meppelink. Door uitstekend keeperswerk van Marcel Pol bleef “de schade” beperkt. Het laatste deel van de eerste helft kreeg Hodo weer enigszins grip op de wedstrijd. Schoten van Martijn Dekker en Jorn Smit hadden te weinig kracht en preciesheid. Kortom, de brillenstand bleef op het scorebord staan.

2e Helft:

De Raptimmers kwamen na de rust sterk uit de kleedkamer. In de 46e min. kwam vleugelverdediger Kian Bosman sterk op, waarbij de Hodo-spelers te afwachtend en te weinig weerstand boden. Zijn voorzet werd beheerst ingeschoten door Bart Jan Stroeve(1-0). Kortom, de gasten konden met deze stand “aan de bak” om de koppositie in 3-D  te verdedigen. Hodo kreeg onvoldoende grip op de wedstrijd, mede door een vel strijdend Raptim. De meeste kansen in de 2e helft waren dan ook voor Raptim om de score uit te bouwen. Mede door goed keeperswerk van Marcel Pol bleef dit in eerste instantie uit.

Aan beide zijden werden de nodige wissels doorgevoerd om enerzijds de gelijkmaker te forceren en/of de voorsprong te handhaven c.q. uit te breiden aan Raptim-zijde. Het was dan ook Invaller Jurre Sipma, die de 2-0 op het scorebord bracht. Résumerend, een nederlaag waar weinig op viel af te dingen, waarbij de momenten van daadwerkelijk in de wedstrijd te zitten absoluut te schaars waren aan Hodo-zijde. Door de uitslagen van de overige wedstrijden in 3-D behoudt overigens s.v. Hodo de koppositie in deze klasse.