Heren Kwiek pakken winst in 2e helft

De Hoogeveense handballers van Kwiek blijven ook de 4e wedstrijd ongeslagen en stuurden de tegenstander Minerva uit Gaanderen met een 22-14 nederlaag naar huis. De 3e plek op de ranglijst is dan ook een mooie prestatie van dit jonge team.

Het team uit Gaanderen begon fel aan de wedstrijd, maar het was Mathijs van Veen die via 1-0 en 2-1 Kwiek op voorsprong bracht. Via 2-4 en 4-7 was het Minerva dat toch het initiatief naar zich toetrok en het Hoogeveense handbal vrij slordig was. De sfeer in het veld was best een beetje grimmig en dat resulteerde al vrij snel in een tijdstraf voor Michael Bodegraven. Het was dan ook de jonge Keeper Wesley Knol die met een aantal goeie reddingen de achterstand op een minimaal verschil hield. Het rommelige spel aan met name de Hoogeveense kant veranderde in het tweede deel van de eerste helft. Via Matthijs van Veen (2x), Dann Oelen en Michael Bodegraven kwam Kwiek uiteindelijk op voorsprong (8-7). Aanvallend bleef Kwiek te afhankelijk van topschutter Mathijs van Veen en daarmee ook direct kwetsbaar. Ook werden er aanvallend te veel individuele fouten gemaakt, maar de tegenstander kon daar geen gebruik van maken. Verdedigend stond het namelijk de gehele eerste helft zeker goed en via 8-9 was het uiteindelijk Pascal Klaassens die voor een 9-9 ruststand zorgde.
Vreemde beslissingen scheidsrechter
De handballers van het Hoogeveense team hadden in de rust te horen gekregen dat met name aanvallend er te veel individuele fouten worden gemaakt en men te afhankelijk is van de grillen van één speler. Na het startsignaal van de 2e helft kwam Kwiek via de tussenstand 9-10 op 11-11 leek de wedstrijd door te gaan op dezelfde voet als de eerste helft. Ook in deze periode was het opnieuw Wesley Knol die Kwiek met een aantal formidabele reddingen Kwiek op de been hield. Ook was het de scheidsrechter die in deze periode een aantal vreemde beslissingen nam. Het was Michael Bodegraven die zijn derde tijdstraf kreeg maar vreemd genoeg niet weg werd gestuurd met een rode kaart. Hij mocht op de bank plaatsnemen, maar is door coach Peter Staaks in de resterende periode van de wedstrijd niet meer in het veld gebracht om te voorkomen dat er met een onreglementaire speler werd gespeeld. Dit alles gaf de Hoogeveense mannen wellicht de energie die ze nodig hadden want via doelpunten van onder andere Jaimy Bosgra 2x) en Pascal Klaassens kwam Kwiek op een 15-11 voorsprong. Een voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven. De tegenstander werd ook dermate gefrustreerd door het warrige fluiten van de scheidsrechter (aan beide kanten overigens) en ging steeds geforceerder handballen. Ook keeper Ronnie Kroezen had volledige grip op de schoten van de schutters van Minerva en Kwiek liep uiteindelijk uit naar 19-12 en via onder andere Yaman Tnesh werd de eindstand bepaald op 22-14. De conclusie is toch wel dat dit jonge team een volwassen overwinning heeft behaald en dat den derden plek op de ranglijst een goeie prestatie is tot nu toe. Volgende week zondag wacht de zware uitwedstrijd tegen HA-Stu uit Nijmegen.