SCN wint verdiend van benadeeld Tiendeveen

SCN heeft zaterdag haar derde overwinning van het seizoen geboekt door Tiendeveen met 0-3 te verslaan. De ploeg van trainer Bart Smid won met duidelijke cijfers, maar kwam vlak na rust goed weg toen een doelpunt van de thuisploeg ten onrechte werd afgekeurd.

Het eerste hoogtepunt in het duel tussen Tiendeveen en SCN liet niet lang op zich wachten, want na drie minuten kwamen de bezoekers al op voorsprong. Stefan Bruinsma verlengde met het hoofd een vrije bal van Erwin Smale en verschalkte daarmee doelman Sander Lubbers. Na de 0-1 werd duidelijk dat SCN het spel mocht maken van Tiendeveen, wat zelf ver terug zakte.

SCN ging hier onzorgvuldig mee om en was te gehaast op zoek naar de tweede treffer. Toch kregen de bezoekers twee goede mogelijkheden om de score nog voor rust uit te breiden. Stefan Bruinsma kopte de bal vanuit een corner op de lat en Erwin Smale wist doelman Sander Lubbers een-op-een niet te passeren.

Afgekeurde goal

Waar Tiendeveen in de eerste helft nauwelijks in het stuk voorkwam, liet het na de rust direct van zich horen. De thuisploeg zette meer druk naar voren en werd gevaarlijker voor het doel van SCN. In de 50e minuut leek aanvoerder Dominique Wiffers de gelijkmaker te noteren maar hij werd afgevlagd voor buitenspel. Scheidsrechter Zinger, die verder een uitstekende wedstrijd floot, negeerde zijn assistent in eerste instantie, maar na kort beraad keurde de leidsman de goal alsnog af. Achteraf zou uit de beelden van RTV Drenthe blijken dat Tiendeveen hier benadeeld werd. De laatste man van SCN was namelijk net te laat met vooruit stappen waardoor hij het buitenspel ophief.

SCN gooit wedstrijd op slot

De ploeg uit Nieuwlande ontsnapte dus aan de gelijkmaker van Tiendeveen en liep zeven minuten later zelf uit naar 0-2. Erwin Smale ontving de bal in het strafschopgebied, speelde zijn directe tegenstander uit en schoot vanuit een moeilijke hoek knap raak. Het verzet van Tiendeveen was hiermee gebroken en in de 70e minuut deelde SCN de genadeklap uit. Erwin Smale maakte zijn tweede van de middag door de bal vanuit een vrije trap langs de muur in het doel te schieten, 0-3. SCN kreeg in het restant van de wedstrijd mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar de goed keepende Sander Lubbers wist een grotere nederlaag voor zijn club te voorkomen.

SV Mussel op bezoek

Door de overwinning op Tiendeveen klimt SCN naar de vijfde plaats op de ranglijst. Volgende week neemt de ploeg uit Nieuwlande het in eigen huis op tegen SV Mussel. Dit belooft een interessante ontmoeting te worden, want Mussel heeft slechts drie punten minder dan SCN en bevindt zich na de nipte nederlaag tegen SJS (0-1) op de tiende plaats.

Tiendeveen – SCN: 0-3. Scoreverloop: 3e Stefan Bruinsma 0-1, 57e Erwin Smale 0-2, 70e Erwin Smale 0-3.