Start vaccinatieronde DTP/BMR, HPV en MenACWY

Van 1 t/m 18 november vaccineert de GGD kinderen en jongeren in Drenthe tegen difterie, tetanus, polio (DTP), bof mazelen en rodehond (BMR), humaan papillomavirus (HPV) en meningokokkenziekte. Deze vaccinaties zijn onderdeel van het Rijksvaccinatieprogramma. Dat programma zorgt ervoor dat alle kinderen in Nederland goed beschermd worden tegen ernstige ziektes. De vaccinaties zijn gratis en niet verplicht.

Kinderen krijgen de uitnodiging thuisgestuurd
Kinderen en jongeren zijn door het RIVM opgeroepen op leeftijd en postcode. Komt jouw kind in aanmerking voor een vaccinatie tegen DTP/BMRHPV of meningokokkenziekte? Dan heeft je kind een uitnodigingsbrief thuisgestuurd gekregen. In de brief staat waar en wanneer jouw kind de prik(ken) kan halen.

Heeft je kind eerder dit jaar een vaccinatie gemist?
Dan krijgt je kind alsnog de kans om de prik(ken) te halen. Je kind heeft opnieuw een uitnodigingsbrief ontvangen van het RIVM.

We nemen maatregelen om drukte te voorkomen
We nodigen de kinderen uit op datum en tijd en vragen ze met maximaal één begeleider te komen. Zo wordt het niet te druk op onze locaties en kan iedereen voldoende afstand van elkaar houden. Het is dan ook belangrijk om te komen op het moment dat in de uitnodigingsbrief staat. Bij verkoudheidsklachten, koorts of griep, kan de afspraak niet doorgaan.

Meer informatie vind je op www.rijksvaccinatieprogramma.nl/vaccinaties
Je vindt er ook het antwoord op veel gestelde vragen.

Heb je andere vragen?
Neem dan contact op met ons team Jeugdgezondheidszorg via 088 246 0246. Zij zijn bereikbaar op werkdagen van 08.00-17.00 uur.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord