Sport

Ome Joop’s Tour 2018: Op de fiets en in de trein

Arnhem/Hoogeveen: Maandag 23 juli klinkt bij het stadhuis in Arnhem het startschot voor de 68e editie van Ome Joop’s Tour, de jaarlijkse wielerjeugdronde door Nederland voor kinderen in de leeftijd van tien tot twaalf jaar.

De editie van 2018 brengt de kinderen dit keer via de Achterhoek, Overijssel, Drenthe helemaal tot in Groningen, waarvandaan met een nostalgische NS trein ‘De Hondekop’ richting De Efteling wordt gereisd. Vanuit Loon op Zand gaat het peloton via een tweetal tussenstops op woensdag 1 augustus terug naar Arnhem. Met 26 wielerploegen en een groot leger aan vrijwilligers bezorgt Ome Joop’s Tour de kinderen gedurende tien dagen een onvergetelijke vakantie.

De startschot van Ome Joop’s Tour 2018 is maandag 23 juli om 11.00 uur bij het stadhuis in Arnhem. Op donderdag 26 juli is de etappe Hellendoorn-Hoogeveen. En op vrijdag 27 juli is het vertrek uit Hoogeveen naar Groningen. Woensdag 1 augustus is de finish om 16.00 uur bij Valkenhuizen Arnhem.

De deelnemers aan Ome Joop’s Tour zijn jongens en meisjes die geen of nauwelijks vakantiemogelijkheden hebben. Het initiatief voor Ome Joop’s Tour is in 1950 genomen door ‘Ome’ Joop Legerstee en sinds zijn overlijden heeft zijn zoon Marcel het vaandel overgenomen. Alle informatie over de ronde is te vinden op www.omejoopstour.nl.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: