Sport

Top Dutch Solar Racing over de helft van de Solar Challenge Morocco

MERZOUGA – Het studententeam uit Groningen heeft de derde dag van de Solar Challenge Morocco voltooid. Momenteel staan ze 5e in het klassement, met Duitse concullega Aachen er vlak boven. Het team eindigde racedag drie om 17:37 in de Sahara, Merzouga. 

Opladen in de Sahara

Eerder vandaag stond het studententeam aan de kant van de weg om hun zonneauto op te laden. Ondanks dat de bergen van gisteren geen enkel probleem waren voor Green Spirit, hadden ze alsnog te weinig vermogen om de etappe van vandaag te voltooien. Aan de rand van de Sahara heeft de zonneauto ongeveer een uurtje geladen.

Tekort aan tijd

“Onze zonneauto is ontzettend veilig en rijdt zonder problemen, maar we hadden wel een efficiëntere auto verwacht.” zegt Alje Zwijghuizen, woordvoerder. “We hebben eigenlijk te weinig tijd gehad om onze auto volledig te testen en optimaliseren.” Een factor die daarin meespeelde was de voortgaande COVID-19 pandemie.

Finishing touches

De “finishing touches” – de minutieuse en fijngevoelige details die de efficiëntie van de zonneauto bijna exponentieel verhogen – scheiden het kaf van het koren. “Helaas hadden we te weinig tijd om onze zonneauto voor de start van de Solar Challenge Morocco nog optimaal te verfijnen.” zegt Zwijghuizen.

Hoe nu verder

Momenteel is het team kleine aanpassingen aan het doorvoeren om ervoor te zorgen dat ze de challenge aan het einde van de week uit kunnen rijden met onze zonneauto. Het team blijft echter positief. Team manager Aymar Berkel: “Tegenslagen zijn voor ons niet nieuw; ook hier slaan we ons wel doorheen. We hebben nog twee racedagen te gaan en in die dagen gaan we alles geven!”

Over Top Dutch Solar Racing

Top Dutch Solar Racing is een studententeam uit Groningen. Deze 22 studenten bouwen samen een zonneauto. Het team bestaat uit studenten van de Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Noorderpoort, ROC Friese Poort en Alfa College. Deze unieke combinatie van MBO-, HBO-, en WO-studenten is wat Top Dutch Solar Racing bijzonder maakt; multidisciplinaire teams zijn de toekomst. Het project wordt in samenwerking met overheden, bedrijven en onderwijsinstellingen mogelijk gemaakt.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: