Amusement

Nacht van de Nacht

Is het ergens in Nederland nog echt donker? Ken jij eigenlijk de kleuren in de nacht?  Of is er overal wel licht van straatlantaarns, huizen en auto’s? Hoor je eigenlijk beter als het donker is? Doe mee en ontdek het zelf! We gaan op zoek naar de nachtdieren in Hoogeveen en kijken of jij hun geluiden herkent of we luisteren naar een kleurrijk verhaal in het donker. 

Deze donkere tocht is bedoeld om lichtvervuiling onder de aandacht te brengen.

Dit jaar organiseren ook IVN Hoogeveen op zaterdag 30 oktober voor de 17e keer onze Nacht van de Nacht. We doen dit in het Zuiderpark in Hoogeveen. IVN zetten een route uit en langs die route is er zeker te leren, luisteren of iets te doen. Misschien is het wel heel spannend en daarom kiezen we ervoor om groepen te vormen met gezinnen. Volwassenen en kinderen gaan samen in groepjes opstap. We werken met een tijdslot, dus de aanmelding staat pas vast als er een starttijd is gemaild. We werken met vrijwilligers, we blijven zorgzaam voor elkaar en houden waar nodig de afstand. Wij vinden dat fijn.
Met deze activiteit vragen we aandacht voor de Nacht, de lichtvervuiling en hoe de Natuur er last van heeft maar ook hoe de Natuur erin leeft.
Vragen over aanmeldingen en tijden kunnen gesteld worden in de mail: hoogeveenivn@gmail.com

Aanmelden voor activiteit

Geef een reactie

Aankomende evenementen