Sterke start levert dames Hollandscheveld 3 punten op

Afgelopen weekend stond het competitieduel tegen VVAK op het programma voor de Oranje-Zwarte dames. Eerder dit seizoen wonnen de dames van VVAK in de bekerwedstrijd met 2-8, maar dat wil niet zeggen dat deze wedstrijd op voorhand ook meteen gewonnen gaat worden door Hollandscheveld. In de vorige wedstrijd kwamen de dames van VVAK namelijk op voorsprong en wisten het lange tijd ook de aanval van Hollandscheveld op te vangen. Voor de ploeg van Henry Strijker was het dus de taak om van begin af aan scherp te zijn.

En met die wetenschap begon Hollandscheveld sterk aan de wedstrijd. Met nog geen 2 minuten speeltijd achter de rug, wist Indy Strijker de score te openen. De volgende goal lag 5 minuten later in het net. Ditmaal was het Shanya Koster die op aangeven van Milady van Dalen de 0-2 wist te maken. VVAK had weinig tijd om op adem te komen want in de 10e minuut scoorde Milady de 0-3 op aangeven van Iris Bekelaar. Een monsterscore leek aanstaande, maar uiteindelijk bleek dit ook de eindstand te worden. Het was niet dat Hollandscheveld genoegen nam met de stand, maar de ene na de andere aanval strandde in het zestienmetergebied. Doordat de kansen niet benut werden kreeg VVAK langzaam wat meer grip op de wedstrijd en met nog een kwartier te gaan voor rust kregen ook zij steeds meer kansen. Gelukkig voor Hollandscheveld stond Janine Robben goed op te letten in haar goal en kon zo de ploeg behoeden voor een tegendoelpunt. De tweede helft kende weinig hoogtepunten. Een goal van Shanya vlak voor tijd werd nog afgekeurd wegens buitenspel en Kimberley Knol liep wegens comentaar op de leiding nog tegen geel aan, maar verder had de tweede helft weinig te bieden. Met de overwinning op VVAK verstevigd Hollandscheveld haar koppositie. Nu staan ze als enige ongeslagen bovenaan. Met een positief doelsaldo van 19 doelpunten. Foto Remco Bos