Studenten zamelen geld in voor gratis bijles aan leerlingen uit minimagezinnen

De geboren Hoogevener  Emiel (28) heeft met Gerben (24) uit Vroomshoop, Kyara (24) uit Amsterdam een stichting opgericht om begeleiding toegankelijk te kunnen maken voor ieder kind, genaamd Stichting TOVI. Stichting TOVI staat voor Toegankelijk Onderwijs Voor Iedereen en is een bundeling van krachten tussen LerenaanhuisThuisbasisonderwijs en De Bijlesbij.

Wij zien dat de begeleiding van commerciële organisaties nog niet financieel bereikbaar is voor iedereen. Hierdoor wordt de kloof tussen arm en rijk nog groter, waardoor kinderen tussen wal en schip raken”. Met Stichting TOVI willen wij graag verandering gaan brengen in de toegankelijkheid van extra begeleiding in het onderwijs. Om dit haalbaar te maken zijn wij gestart met een donatieactie, waarmee wij dit schooljaar €15.000 willen ophalen. Met dit geld willen wij gratis bijles en huiswerkbegeleiding verzorgen aan leerlingen uit minimagezinnen. Ook kunnen sponsoren ons maatschappelijk idee sponsoren.

Ook heeft onze stichting de Facebookgroep Betaalbaar bijles- en huiswerkbegeleiding opgericht. In deze Facebookgroep wordt de vraag van betaalbaar bijles en het aanbod van betaalbaar bijles bij elkaar gebracht. Inmiddels heeft de groep al meer dan 1100 leden. “Dat vinden wij heel veel binnen afzienbare tijd”, zegt het bestuur van Stichting TOVI.

Roos (22) uit Bavel geeft namens onze stichting sinds september 2021 bijles aan leerlingen uit minimagezinnen, die gratis bijles van onze stichting aangeboden krijgen. Dit doet zij met heel veel plezier. “Zij vindt dat deze baan goed aansluit bij de Pabo-opleiding. Je doet ervaring op als potentiële leerkracht, je krijgt er een leuke vergoeding voor en je helpt leerlingen, die anders geen bijles kunnen ontvangen vanwege financiële redenen”, vertelt Roos.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord