Succesvolle Afrikaloop 2021

De Afrikaloop 2021 sloot vrijdag af en heeft het voorlopige bedrag van € 19.000 euro opgeleverd. Dit bedrag zal de komende tijd nog oplopen, omdat toegezegde bijdragen nog niet allemaal geïnd zijn en u ook nog steeds kunt helpen door een bedrag te storten.
Het was al voor de 16e keer dat de Afrikaloop georganiseerd werd door de Andreas Manna Stichting (AMS). Dit jaar waren er nieuwe start en finishplaatsen en dus geheel nieuwe routes.
Zaterdag 16 oktober was de start in YuMe Hoogeveen. De wandelaars genoten van het veelal mooie wandelweer, de prachtige routes, de enorme gastvrijheid van de lokale bevolking en de goede verzorging door de vrijwilligers. Het waren zeven prachtige wandeldagen en er is genoten van de mooie Drentse natuur.
Uiteraard was er voor de weekwandelaars de inmiddels fel begeerde Drentse kei als aandenken aan de Afrikaloop 2021. De organisatie kijkt terug op weer een bijzondere, maar zeer geslaagde Afrikaloop.
De opbrengst van het wandelevenement is geheel voor straat- en weeskinderen in Kenia. Voor deze kinderen zorgt de AMS al meer bijna 30 jaar. Doordat de AMS uitsluitend met vrijwilligers werkt en de overheadkosten betaald worden door een sponsor, kan het hele bedrag besteed worden aan de kinderen in nood. De AMS wil alle wandelaars, sponsors en vrijwilligers die op wat voor manier ook maar hebben meegeholpen, enorm bedanken voor de steun die zij ieder jaar geven. Zonder al die hulp zou de Afrikaloop niet zijn wat het nu is. Meer informatie over de Afrikaloop en de AMS kunt u vinden op Facebook en de website. Foto: Wilma van der Binnen
Deel dit bericht!

Geef een antwoord