Algemeen

Actiecomité Gien Planeet uit zorgen over Green Planet / Green Edge

Onder grote belangstelling van inwoners van Pesse, politieke partijen en media heeft actiecomité GIEN PLANEET uit Pesse woensdagavond de toehoorders bijgepraat over de voortgang van zaken rondom de plannen van Green Planet/Green Edge in Pesse.

 

Er is, mede veroorzaakt door de Covid-19 pandemie, het laatste jaar weinig contact geweest tussen het actiecomité en de inwoners van Pesse. Daarom werd door Folkert Metselaar, woordvoerder van het actiecomité, eerst een terugblik gegeven over die periode en vervolgens werd men bijgepraat over de actuele stand van zaken.

 

Begin 2020 zijn er maar liefst 154 zienswijzen bij de gemeente Hoogeveen ingediend. Tot nu toe is er vanuit de gemeente Hoogeveen geen reactie binnengekomen bij die 154  bezwaarmakers. Wel werd in juli 2020 plotseling de omgevingsvergunning verleend, omdat Green Planet anders de subsidies dreigde mis te lopen. Ook tegen deze omgevingsvergunning waren 17 zienswijzen ingediend. Deze golden met name de onjuiste  geluidsberekeningen, de nog steeds niet door Green Planet gerealiseerde boscompensatie, de ruimtelijke en economische raakvlakken met Green Edge, alsmede de door de heer Doorten en zijn adviseurs klaarblijkelijk gemanipuleerde stikstofberekeningen.

 

Tevens werden de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van een waterstoftankstation gestart. Werkzaamheden die nog binnen het bestemmingsplan geregeld moeten worden, terwijl er door de heer Doorten meerdere malen overduidelijk is gesteld dat de plannen van Green Planet en Green Edge onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

 

Wat het actiecomité daarnaast ernstig zorgen baart is dat de gemeente Hoogeveen te kampen heeft met de personele problemen op de afdeling Ruimtelijke Ordening. Daardoor is er momenteel geen enkele ambtenaar met een gedegen dossierkennis bij de advisering aan de wethouder betrokken om tot gemeentelijke besluitvorming te komen. Daarom heeft de gemeente het opstellen van de reactienota op kosten van de heer Doorten ondergebracht bij hetzelfde adviesbureau dat de stikstofberekeningen ook heeft opgesteld..

 

Voor alle duidelijkheid: het Actiecomité Gien Planeet juicht de plannen van de heer Doorten van harte toe, maar alleen wanneer het gaat om tankstation Green Planet. Zeker het mooiste tankstation van Nederland, met momenteel het breedst mogelijke pakket aan middelen die in staat zijn voertuigen te laten voortbewegen.

 

Echter, tegen Green Edge en met name tegen de daarbij behorende toren langs de A-28 zal Gien Planeet zich blijven verzetten. Desnoods tot aan de Raad van State. Het is ongelooflijk hoeveel energie de omwonenden moeten steken in het beschermen van hun woongenot, terwijl de heer Doorten gewoon zijn gang kan blijven gaan en de gemeente Hoogeveen de inwoners in onzekerheid laat door te niet te antwoorden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen