Spreid het watergebruik

Hoogeveen – Het is al een aantal weken droog en warm. En dat merkt WMD direct. Momenteel wordt er bijna 50% meer water gebruikt dan op een gemiddelde dag. Het meeste water wordt gebruikt in de spitsuren tussen 07.00 en 09.00 uur ’s ochtends en tussen 18.00 en 22.00 uur ’s avonds.

Omdat de droogte de komende week aanhoudt, roept WMD op om waterslurpende bezigheden voor andere momenten te bewaren en onnodig gebruik te vermijden. Bijvoorbeeld door de auto niet te wassen, niet te sproeien of korter te douchen.
Troebel water
Als iedereen tegelijk water gebruikt kan het voorkomen dat er lagere waterdruk ontstaat. Door een lagere waterdruk is het mogelijk dat er bruingekleurd of troebel water uit de kraan komt. Troebel water is niet schadelijk voor de gezondheid, maar het ziet er natuurlijk wel apart uit. bron:WMD foto:pixabay

Deel dit bericht!

Een gedachte over “Spreid het watergebruik

  • 18 juli 2018 om 22:16
    Permalink

    Ach Siepel, het is allemaal een druppel op een gloeiende plaat. De narcistische medemens denkt toch: laat een ander dat maar doen dan is er niets aan de hand en kan ik gewoon door blijven gaan met twee keer daags douchen, ’s avonds de tuin weelderig sproeien enzovoorts.

Geef een antwoord