Algemeen

Echtpaar Lijster-Scholing 60 jaar getrouwd

Hollandscheveld – Het echtpaar Eddie en Lisa Lijster-Scholing zijn op maandag 18 oktober 60 jaar getrouwd. Om dit heugelijke feit te vieren bracht burgemeester Loohuis het echtpaar een bezoekje. Om het echtpaar namens hem en zijn college te feliciteren met deze mijlpaal. 

Eddie en Lisa hebben elkaar ontmoet op de hoofdstraat van Hoogeveen. Eddie was op dat moment 19 jaar en Lisa 15 jaar oud. Eddie en Lisa zijn op hun vakantie in 1959 verloofd, op 1 augustus besloten ze om te verloven en zich voor altijd aan elkaar te binden. Na hun verloving zijn ze op 18 oktober 1961 getrouwd en hebben ze samen 4 kinderen gekregen, 3 zoons en 1 dochter.

Hun dochter Karin was gehandicapt, Karin had door haar handicap veel zorg en aandacht nodig. Haar handicap bracht de familie veel verdriet mee, Karin is op 10 jarige leeftijd naar een verzorgingstehuis gegaan waar ze goed werd verzorgd. In de weekenden en vakanties was Karin altijd bij Eddie en Lisa te vinden, Karin is op 8 mei met een leeftijd van 50 jaar overleden.

Eddie en Lisa zijn opa en oma van 8 kleinkinderen en hebben 1 achterkleinkind en een 2de is op komst.  Eddie en Lisa genieten alle dagen veel van de kinderen en kleinkinderen het is een genot voor de 2 om ze weer te mogen zien.

In 2013 heeft Eddie helaas een herseninfarct gehad. Door deze infarct is hij rechtszijdig verlamd en kan hij sindsdien niet meer praten. Nu woont het echtpaar in het Allee in Hollandscheveld en heeft Lisa de dagelijkse zorg over Eddie. Gelukkig krijgt Lisa hulp van de buurtzorg zodat ze ook zelf goed ondersteund word met de dagelijkse zorg aan Eddie.

Ondanks alle tegenslagen die het echtpaar heeft gehad in het leven genieten ze allebei nog steeds van het samen zijn. En hopen ze nog vele jaren samen te kunnen doorbrengen.

Zondag 17 oktober hebben ze dit heugelijke feit samen met hun kinderen thuis gevierd.

Geef een reactie