Kwiek houdt het lang spannend tegen SVBO

Kwiek speelde vandaag thuis tegen de dames van SVBO. De dames mistte keepster Daniëlle Bodegraven maar vond een uitstekende vervangster in Annerie Henze.

Kwiek begon verdedigend sterk. De dames konden direct de bal onderscheppen waardoor zij aan het begin een voorsprong konden pakken. Helaas mistte de dames van Kwiek twee strafworpen, daardoor konden zij de voorsprong niet vergroten. Keepster Annerie Henze hield het doel schoon, de stand ging gelijk op. Na een gelijke stand van 4-4 kon SVBO makkelijker scoren door verdedigende overtredingen van Kwiek. Twee strafworpen werden benut door de Emmenaren, 4-6. De dames van Kwiek begonnen met wissels lopen die erg succesvol waren. Via Linnet Popping werd de bal snoeihard in het doel gegooid. Kwiek pakte wederom de voorsprong met een stand van 9-7. De verdediging van Kwiek stond nog steeds goed, net als de keepster waardoor SVBO en Kwiek gewaagd bleven aan elkaar. Er werd gerust met een stand van 11-9.

Beide teams vlogen weer uit de startblokken na het fluitsignaal na de rust. SVBO kwam in ondertal door een forse overtreding op Esmee Kolk. Annerie Henze kon de bal vangen die geschoten werd en kon de bal direct gooien naar Linnet Popping die scoorde vanuit de break-out. De stand, 17-15. Vanaf deze stand pakte SVBO de leiding weer over van Kwiek, via de scorende rechteropbouw, 19-20. De laatste 6 minuten van de wedstrijd begon de strijd om de punten. Gingen die mee naar Emmen of bleven deze in Hoogeveen? De linkerhoek van Kwiek, Joyce Koops scoorde waardoor het 20-20 werd. Keepster van Kwiek stond haar vrouwtje in het doel waardoor SVBO niet kon scoren, Kwiek kon dat wel. Met een stand van 22-21 klonk het laatste signaal. De punten bleven na een spannende wedstrijd wel in Hoogeveen. Verdedigend stond Kwiek als een huis met daarachter fantastisch keeperswerk van Annerie Henze.

Volgende week zijn de dames van Kwiek vrij, op 31 oktober komen zij weer in actie. De dames spelen dan in Groningen tegen de Cirkeltijgers Foto: Tom Dragstra

Deel dit bericht!

Geef een antwoord