Albert Prins nieuwe voorzitter Rotaryclub Hoogeveen/De Wolden

Hoogeveen: Met het omhangen van de voorzittersketting heeft Albert Prins het voorzitterschap 2018-2019 van zijn voorganger Marc Haitsma overgenomen. Albert is bijna 14 jaar lid en sinds 1980, de oprichting van Rotaryclub Hoogeveen – De Wolden, de 38e voorzitter in rij.

In het dagelijks leven is hij werkzaam in de accountancy. Hij heeft, zoals elk nieuw bestuur, naast het Internationale jaarthema 2018-2019 “Be the Inspiration “ ook zijn eigen invulling van het nieuwe jaarprogramma.

Samenwerken inspireert

Albert Prins; “Samenwerken met andere mensen geeft altijd inspiratie, je leert van elkaar en samen kom je tot betere resultaten. Daarom is het doel om komend jaar samenwerking te zoeken met andere organisaties en andere serviceclubs. Zowel lokaal als regionaal. Maar ook het bevorderen van samenwerking binnen de club. Gericht op bevordering van continuïteit. Zo zijn inkomende voorzitters en bestuursleden voor komende jaren al bekend.”

De goede doelen

Albert kiest voor continuïteit voor langere termijn. Doelgroepen voor ondersteuning lokaal en regionaal. Met het zwaartepunt op kinderen met een beperking. Met natuurlijk daarin de belangrijkste doelstelling van Rotary: “Service Above Self “. Dat je bereid bent iets van jezelf te geven. Dienstbaar wilt zijn aan de samenleving door bijvoorbeeld het beschikbaar van je (vak) kennis.

Op elke woensdagavond bij Clubbijeenkomsten, in de Groene Lantaarn, zullen deze thema’s de rode draad zijn. Albert spreekt de hoop uit veel van elkaar te leren en deze kennis weer in de maatschappij uit te dragen.

De nieuwe voorzitter heeft direct al een punt op de agenda. In september zal er een serviceproject zijn ten behoeve van het Gezinshuis “ Eigenwijz ” in Zuidwolde.

Rotaryclub Hoogeveen/De Wolden telt op dit moment 38 leden. Wereldwijd zijn er meer dan 34.000 Rotaryclubs met 1,2 miljoen leden in meer dan 200 landen. Nederland kent 500 clubs met 20.000 leden.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord