S.v. HODO speelt gelijk tegen FC Oldemarkt

Hodo speelde haar 4e competitiewedstrijd tegen FC Oldemarkt. Het team van FC Oldemarkt trainer Theo Los had evenveel verliespunten als de mannen van trainer Eric Prins. Door 2 afgelaste wedstrijden had FC Oldemarkt slechts 1 competitiewedstrijd volledig uitgespeeld. De wedstrijd stond onder goede leiding van scheidsrechter Harmjan Drost uit Meppel. S.v. Hodo speelde zonder de geschorste Stefan Kikkert.

1e Helft:

Het eerste kwartier was het een gelijk opgaande wedstrijd, waarbij de strijd zich met name op het middenveld afspeelde. Gaandeweg de eerste helft kreeg s.v. Hodo meer grip op de wedstrijd. Rond de 20e min. kregen de Hodo-spitsen de eerste, grote kans. Een prima aanval via de linker vleugel, met vervolgens een uitstekende voorzet van de snelle vleugelverdediger Justin Blokzijl, kwam s.v. Hodo niet op voorsprong. Kort daarna, vanuit een corner van Sander Danes, miste de kopbal van Ricardo Benjamins de juiste richting en verdween naast het doel.

Duidelijk was dat FC Oldemarkt fysiek niet de mindere was en probeerden dan ook de Hodo-defensie steeds meer onder druk te zetten. Toch kwam s.v. Hodo verdiend op voorsprong. Na minder goed uitverdedigen door de defensie van FC Oldemarkt werd middenvelder Jorny Otten, buiten het strafschopgebied, in stelling gebracht. Met een prima volley verschalkte Jorny Otten keeper Albert de Hoop en bracht de 0-1 op het scorebord. Kort daarna kreeg Martijn Dekker, op aangeven van Patrick Timmerman, de kans om de score uit te bouwen. Overigens was het uiteindelijk FC Oldemarkt, die in de laatste fase van de eerste helft, alles op alles zette om weer op gelijke hoogte te komen. Keeper Marcel Pol moet dan ook van tijd tot tijd handelend optreden. In de 44e minuut was het de gevaarlijke spits Wouter van der Vegt, die vanuit een corner koppend de gelijkmaker maakte.

2e Helft:

S.v Hodo kwam na rust in dezelfde samenstelling uit de kleedkamer. In de 52e min. kreeg Patrick Timmerman de mogelijkheid om s.v. Hodo weer op voorsprong te zetten. De bal ging tergend langzaam voorlangs. Het meest gevaarlijke moment voor de mannen van Eric Prins speelde zich af rond de 55e min. Een prima voorzet via links werd goed ingekopt door Martijn Dekker, die de onderkant van de lat raakte. Jorn Smit kwam kort daarna in het veld voor Martijn Dekker. Zowel s.v. Hodo alsmede FC Oldemarkt probeerden beiden de overwinning binnen te spelen, maar tot scoren kwam het niet. Terugkijkend naar de wedstrijd, verdiende eigenlijk geen van beide ploegen de overwinning. S.v. Hodo had de eerste helft meer veldoverwicht en ook verzorgder spel. De tweede helft kregen uiteindelijk de fysiek, sterke Oldemarkers de betere scoringskansen.