Algemeen

De Afrikaloop is weer gestart

Hoogeveen – Afgelopen zaterdagochtend is de zestiende Afrikaloop van start gegaan. Na de openingstoespraak voor de wandelaars, knipt de oudste wandelaar, Clen Hooglander (uit Naarden), een lint door.

Hierdoor maakt Clen de weg vrij voor de komende wandelweek. Zelf wandelt hij al voor de 14 keer de hele week mee.  Dit jaar zijn er weer helemaal nieuwe routes. De eerste dag wandelt men in en rond Hoogeveen in prachtig wandelweer. Sommige wandelaars lopen één dag of meerdere dagen, maar er zijn er ook die in een hele week ruim 200 kilometer gaan wandelen. De opbrengst van het wandelevenement is voor straat- en weeskinderen in Kenia, waar de Andreas Manna Stichting inmiddels al bijna dertig jaar voor zorgt. Zondag is er in en rond De Wijk gewandeld en maandag start de tocht in Ruinerwold. Tijdens de tocht genieten de wandelaars van de prachtige natuur en op de pauzeplaatsen van de Drentse gezelligheid en gastvrijheid. De wandelaars komen vanuit het hele land.

U kunt nog meelopen. Elke ochtend kunt u zich inschrijven bij de start. De startadressen en verdere informatie kunt u vinden op de website www.andreasmanna.org en op facebook Afrikaloop.

Op deze media  kunt u de hele wandeling volgen. Foto: Wilma van der Vinne

Geef een reactie