Noordscheschut ten onder tegen SDC Putten

Na twee klinkende overwinningen op rij staat Noordscheschut weer met beide benen op de grond. In en tegen Putten leed de equipe van Marc van Meel een gevoelige nederlaag. Er werd met 2-0 verloren van één van de mede-laagvliegers. Zodoende is Noordscheschut weer rode lantaarndrager van de Hoofdklasse B.

Na de 4-1 zege vorige week op Flevo Boys leek Noordscheschut in de winning mood. Helaas was dit niet het geval. De wedstrijd kwam moeizaam tot niet op gang. Pas in de 25e minuut viel er de eerste mogelijkheid te noteren. Maar sluitpost Roy Boertien pakte een hard schot, door het midden, klemvast. Na ruim een half uur kwamen de gasten alsnog op voorsprong door een doelpunt van Mark Bouwman. Een goede voorzet kon nog worden gekeerd, maar de rebound werd van dichtbij binnengewerkt.

De ploeg van Marc van Meel probeerde het daarna wel, maar de scherpte voor goal ontbrak deze middag. Tot tweemaal toe was Danny Kiekebelt dicht bij een treffer. Eerst kopte hij vanuit een corner rakelings naast. Enkele minuten later toucheerde een inzet van zijn voet de bovenkant van de lat. Ook de thuisploeg kreeg enkele kansen, waaronder een inzet die op de paal uiteenspatte. Noordscheschut dacht in de slotfase nog recht te hebben op een penalty, na een vermeende handsbal. Extra frustrerend daarbij was dat de tweede treffer van Putten tot stand kwam uit de directe tegenaanval. Rik Vermeij maakte aan alle illusies een eind en bracht de 2 – 0 eindstand op het scorebord.

Volgende week wacht Noordscheschut het restant van de uitwedstrijd tegen DETO. Daar gaat men nog 75 minuten de wei in, waarbij de thuisploeg met een man minder zal moeten aantreden. Aanvang 14.45 uur. foto: Niels Gritter