Nog veel activiteiten tijdens Oktober Kindermaand

Oktober is de maand waarin culturele organisaties in Drenthe gratis kinderactiviteiten bieden. Dit gebeurt in het kader van het provinciale project Oktober Kindermaand. De organisaties laten kinderen en hun ouders zien en ervaren hoeveel Drenthe op het gebied van kunst en cultuur te bieden heeft. Er zijn tal van evenementen variërend van een workshop armbanden maken tot de gratis voorstelling ‘De vliegende koe’ en van prehistorisch tekenen tot een rondleiding over het terrein van Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Op www.kindermaand.nl zijn alle komende activiteiten te vinden.

 

De activiteiten in het kader van Oktober Kindermaand vinden veelal op zaterdag of zondag plaats, maar een aantal organisaties heeft ook speciale activiteiten in de herfstvakantie.

Projectleider Ellen van Roosmalen laat weten dat de eerste weekenden succesvol zijn verlopen. “We zien dat niet alleen kinderen enthousiast zijn, maar ook de ouders die weer nieuwe organisaties in Drenthe leren kennen. Er zijn families die elk weekend een keus maken uit het enorme aanbod en de ene zaterdag gaan drummen en de volgende zondag een vilten masker maken. Gelukkig zijn er ook de komende weekenden nog tal van activiteiten waaruit gekozen kan worden. Ook toeristen zijn van harte welkom in de weekenden van de herfstvakantie”.

 

Oktober Kindermaand wordt dit jaar voor de twintigste keer georganiseerd. Kinderen die de eerste editie hebben meegemaakt zijn misschien nu met hun eigen kinderen op pad. Dat is een mooi gegeven. De gratis toegang verlaagt heel veel drempels. Het is mogelijk om te kijken van welke workshops kinderen heel enthousiast worden, zodat ze makkelijk voor een nieuwe creatieve hobby kunnen kiezen.

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord