Midweekse overwinning Dames Hollandscheveld

Afgelopen woensdag stond voor de dames van VV Hollandscheveld een inhaalduel tegen ACV vrouwen 3 op het programma. Waar Hollandscheveld succesvol uit de startblokken is gekomen, is de seizoenstart van ACV met twee verloren wedstrijden niet rooskleurig begonnen. Hierdoor lijkt het op voorhand een makkelijke avond voor de Oranje-Zwarte dames te worden.

De start van de wedstrijd was veelbelovend en na vijf minuten lag het eerste doelpunt ook al in de netten. Marit Schonewille schoot de bal op doel, maar zag haar schot gekeerd worden door de keepster. De rebound kwam echter voor de voeten van Sabrina van Nuil en die wist hier optimaal gebruik van te maken. Ook de 2-0 kwam op naam van Sabrina te staan. Dit keer werd ze met een steekpass van Milady van Dalen vrij gespeeld en kreeg daarmee vrij baan richting de keeper. Een minuut later dacht Shanya Koster de 3-0 te maken, maar zij zag haar goal afgekeurd worden wegens buitenspel. Lang hoefde ze hier echter niet om te treuren. Want negen minuten later wist ze alsnog op aangeven van Milady de 3-0 op haar naam te zetten. De daaropvolgende goal kwam wederom op naam van Sabrina te staan die daarmee een zuivere hattrick scoorde. Maar het was niet haar laatste goal voor de rust, want ook de 5-0 kwam op naam van Sabrina van Nuil te staan.

Met een 5-0 ruststand leek Hollandscheveld de tweede helft uit te kunnen lopen naar een ruime overwinning. Maar het was juist ACV die sterk en gemotiveerd de kleedkamer uit kwam. Na vijf minuten hadden zij de 5-1 op het scoreformulier weten te zetten. Hollandscheveld worstelde om de vorm van de eerste helft terug te vinden, terwijl ACV zich juist gesterkt voelde door het doelpunt. Het was daarom vooral ACV dat aan aanvallen toekwam. Niet geheel tegen de verhouding in, scoorde zij vervolgens ook de 5-2. Maar met nog iets meer dan een half uur spelen lukte het Hollandscheveld langzaam om orde op zaken te stellen. De eerste grote kans in de tweede helft was voor Marion Nijeveen.  Haar poging werd echter door een verdediger van ACV vlak voor de doellijn tegengehouden. Met nog tien minuten te spelen kwam Milady vanaf de middenlijn opgestormd met de bal en na een slalom wist zij vervolgens de 6-2 te maken. Dit was het bevrijdende doelpunt waar Hollandscheveld naar op zoek was. Hierna wist Shanya de 7-2 in te koppen op voorgeven van Milady. Die vervolgens zelf de 8-2 wist te maken op aangeven van Sabrina. Met de 8-2 overwinning heeft Hollandscheveld nu negen punten uit drie wedstrijden met een positief doelsaldo met 20 doelpunten voor en 4 doelpunten tegen. Foto- Remco Bos