Sport

Live: Hoogeveen tegen De Zouaven op jacht na 8e zege

De seizoenstart van Hoogeveen is natuurlijk ongekend en nu al historisch. Alle zeven wedstrijden werden gewonnen, waarvan de 0-6 van vorige week bij SDO natuurlijk zeer overtuigend was. Zondag wil men natuurlijk het eigen publiek ook weer vermaken als De Zouaven op bezoek komt.

Door het oneven aantal ploegen in de Hoofdklasse laat het eerste feestje, middels het winnen van de eerste periodetitel, nog even op zich wachten. Deze wordt halverwege pas vergeven, maar in dit tempo is Hoogeveen natuurlijk hard op weg om deze te gaan winnen. De concurrentie verspeelt immers punten. Zo is het gat met nummer 2 TOGB al acht punten en met de nummer drie Be Quick 1887 negen punten.

Tegenstander De Zouaven keerde vorig seizoen terug in de Hoofdklasse. De ploeg uit het Noord-Hollandse Grootebroek speelde daar eerder vijf seizoenen, maar degradeerde in 2015. Daarna zakte men zelfs af naar de tweede klasse, maar twee kampioenschappen op rij brachten de roodzwarten in 2020 terug in de Hoofdklasse.

De ploeg van trainer Johan Rutz, die bezig is aan zijn vijfde seizoen, verloor vorige week met 3-0 van RKAVV. Daarvoor won men echter twee keer overtuigend. TAC’90 werd met 4-0 verslagen en Alcides droop met 7-1 af in Grootebroek. Het geeft aan dat het op voorhand zeker geen eenvoudige middag zal gaan worden.

Het duel tussen Hoogeveen – De Zouaven kent geen historie. Beide ploegen staan zondag dan ook voor het eerst tegenover elkaar.

De wedstrijd begint om 14.00 uur en is ook weer live te volgen via Hoogeveen TV of onderstaande link. De uitzending begint om 13.45 uur met een voorbeschouwing met beide trainers. ’s Avonds is zijn de samenvatting en de reacties te bekijken via hetzelfde kanaal.

Geef een reactie