Toeristenbelasting Drenthe gestegen met 9,2%

Voor een overnachting betaal je dit jaar in Drenthe gemiddeld €1,35 toeristenbelasting per persoon, per nacht: een stijging van 9,2% ten opzichte van vorig jaar. Deze toename is iets groter dan de landelijke toename van 6,6%. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Bungalowparkoverzicht.nl naar toeristenbelasting. 

Toeristenbelasting wordt in rekening gebracht als je overnacht (betaald) in een gemeente waar je niet staat ingeschreven, bijvoorbeeld in een hotel of op de camping. Gemeenten kunnen zelf bepalen of ze dit heffen. Dit kan een vast bedrag per verblijf of een percentage per overnachtingsprijs zijn.

Toeristenheffing sterkst gestegen in Noordenveld en Hoogeveen
In 7 van de 12 Drentse gemeenten werd de toeristenbelasting dit jaar verhoogd. Het tarief steeg het hardst in Noordenveld (+59,1%) en in Hoogeveen (+20,0%). De minst sterke stijging vond plaats in Assen (3,7%) en Coevorden (4,0%). In 5 gemeenten bleef het tarief van de toeristenbelasting gelijk.

Toeristenbelasting in Drenthe relatief gunstig
Ondanks de verhoging naar gemiddeld €1,35, zijn toeristen in Drenthe relatief voordelig uit wat toeristenbelasting betreft. Het landelijke gemiddelde is namelijk €1,93 per persoon, per nacht. In Drenthe varieert de toeristenbelasting van €1,10 in De Wolden naar €1,75 in Noordenveld. In Meppel wordt geen toeristenbelasting geïnd.

Ter vergelijking: in Amsterdam betalen toeristen de meeste toeristenbelasting bovenop de overnachtingsprijs: €10,89. Ook in Ouder-Amstel (€7,90) en Landsmeer (€7,89) valt de toeristenbelasting erg hoog uit.

Meer informatie over het onderzoek is te lezen op https://www.bungalowparkoverzicht.nl/nieuws/toeristenbelasting-2021

Deel dit bericht!

Geef een antwoord