Urban dance squad, poppetje van papier, James Bond en meer in de Tamboer

16 Oktober: Tribute to the 90’s met Green Lizard en Rudeboy (Urban Dance Squad)

greenlizard-rudeboy.

Hoogeveen – Zaterdag 16 oktober belandt het publiek van Het Podium terug in de jaren ’90 met Rudeboy en Green Lizard, tijdens hun Tribute to the 90’s Tour. Mary Confurius is support act en opent de avond. Na vier succesvolle clubtours en twee festivaltours verlengen Green Lizard en Rudeboy – de originele zanger van Urban Dance Squad! – hun tour en komen ze naar Hoogeveen. Kaarten voor het concert in Het Podium zijn verkrijgbaar via hetpodium.nl.

Zaterdag 16 oktober nemen Green Lizard, Rudeboy en hun band de bezoekers van het Podium mee terug naar de jaren ’90 met songs van onder meer Urban Dance Squad, Nirvana, Smashing Pumpkins, Foo Fighters, Beastie Boys en Alice In Chains. De Amsterdamse band Green Lizard rondom de gebroeders Tjon Ajong kregen in 1996 voet aan de grond met hun mix van grunge, hardrock en metal. Ze sleepten de Grote Prijs van Nederland binnen en speelden honderden shows in binnen- en buitenland.

De van oorsprong Hoogeveense muzikante Mary Confurius opent de avond. Ze begon als singer-songwriter, in haar nieuwe muziek combineert ze haar warme gitaarspel met eerlijke teksten.

 

Gezellige kindervoorstellingen op 20 en 22 oktober


Hoogeveen –
In de herfstvakantie zijn er twee gezellige kindervoorstellingen in Theater De Tamboer. Woensdagmiddag 20 oktober presenteren De Grote Haay en 2-ater Producties de bijzondere voorstelling 1,2,3,4, Poppetje van Papier. Vrijdagmiddag 22 oktober komt kinderheld Brandweerman Sam met een nieuw, spannend avontuur naar Hoogeveen. Kaarten voor beide voorstellingen zijn beschikbaar via detamboer.nl.

 

Het Poppetje van Papier

Poppetje van Papier- foto Erik Franssen

Mark Haayema schrijft kinderboeken, jeugdtheater en voor televisie. Hij is onder meer bekend van zijn boek Johannes de Parkiet, ontving Zilveren Krekels voor zijn theatervoorstellingen en werkt ook als acteur, poppenspeler en regisseur. Samen met 2-acter Producties brengt Mark het Poppetje van papier tot leven op het toneel. Het Poppetje van Papier werd in het tv-programma Popster geboren uit drie stroken inpakpapier. Drie acteurs vertellen een woordloos verhaal en nemen jonge theaterbezoekers mee in een bijzondere wereld. Papier is nooit meer alleen papier, na deze voorstelling. Papier neemt de bezoekers me naar een wereld die er nog niet was. Een verrassende, creatieve voorstelling voor kinderen vanaf 3 jaar.

 

 

Brandweerman Sam en de verloren piratenschat

Brandweerman Sam Live! – foto Wim Lanser

De grote kinderheld is terug in het theater, want van redden krijgt Brandweerman Sam nooit genoeg. Samen met zijn trouwe brandweerwagen Jupiter, brandweerjeep Venus, reddingsboot Neptunes en al zijn vrienden uit de Piekepolder beleeft Sam een spiksplinternieuw vlammend avontuur. Spannende verhalen doen de ronde, want ooit heeft een beruchte piraat zijn schatkist op Piekepolder Eiland verstopt. Om deze eeuwenoude dorpslegende te vieren, wordt er een speurtocht georganiseerd. Wie vindt als eerste de felbegeerde schat? Alle piratenteams gaan op pad, alleen de ondeugende Norbert Puk besluit in zijn eentje op schattenjacht te gaan. Als een dichte mist zich om Piekepolder Eiland verspreidt, staat Sam voor een moeilijke uitdaging. Alle hens aan dek voor Brandweerman Sam en zijn vrienden. Een spetterende voorstelling vol dans, zang, humor en gewaagde reddingsacties. Brandweerman Sam nodigt alle theaterbezoekers uit om verkleed als brandweerman of bosranger naar De Tamboer te komen. Na de voorstelling komen Brandweerman Sam en zijn vrienden natuurlijk naar de foyer voor een uitgebreide Meet & Greet.

 

 23 oktober: James Bond in Concert For your ears only, in De Tamboer

Hoogeveen – Zaterdag 23 oktober brengen Elske DeWall en Jim van der Zee hun favoriete, iconische James Bond-songs ten gehore in Theater De Tamboer. Ze worden daarbij begeleid door het 42-koppige Noordpool Orkest onder leiding van Reinout Douma. De James Bondfilms en zijn titelsongs zijn al 25 jaar een wereldwijd begrip. Wereldartiesten staan in de rij om een Bond-song temogen componeren. Hits als Skyfal, Live And Let Die, Diamons Are Forever en Goldfinger passeren de revue in een spannende orkestuitvoering. Welkom in de wereld van 007. Kaarten zijn beschikbaar via detamboer.nl.

Het idee was jaren geleden al ontstaan, toen de Radiohead-adaptatie van het Noordpool Orkest in een recensie werd omschreven als ‘Radiohead meets James Bond’. Reinout Douma: “Ik begreep dat meteen; het Noordpool Orkest leent zich uitermate goed voor de ‘Bondsound’. We zijn in feite een bigband – met vijf saxen, vier trompetten en een pop/jazzritmesectie – waaraan strijkers zijn toegevoegd. De perfecte bezetting voor dit soort grootse filmmuziek.”

Het uitkomen van de titelsong van de 25e James Bondfilm, was een mooi moment om het echt te gaan doen. Douma: “We maken een reis door 60 jaar muziekgeschiedenis, aan de hand van al die bekende titelsongs, die door de jaren heen een interessante ontwikkeling hebben doorgemaakt. Vroeger waren ze gevarieerder in stijl, tegenwoordig lijken ze meer op elkaar; ze beginnen als ballad en hebben een vergelijkbare songstructuur. Maar het zijn bijna allemaal steengoede nummers, die op hun eigen manier de onmiskenbare Bondsfeer oproepen.”

“James zelf is in feite een relikwie uit het pre-MeToo tijdperk. Zijn stijl is niet meer van deze tijd; zijn foute opmerkingen, altijd met de good girl én de bad girl flikflooien… Heel langzaam begint daar wat verandering in te komen. In de film Casino Royale uit 2006 wordt Bond, gespeeld door Daniel Craig, voor het eerst echt verliefd, op tegenspeelster Eva Green. Een van de mooiste scènes is hun dialoog in de trein, daar spat de poëzie en de seks vanaf. Dat is precies het gevoel dat een goede Bondsong oproept.”

 

Elske DeWall en Jim van der Zee

De nummers worden gezongen door singer-songwriters Elske DeWall en Jim van der Zee. Beiden werkten afzonderlijk al vaker met Douma, maar stonden nooit eerder samen op het podium. Jim, die in 2018 Nederland veroverde met zijn hartverwarmende stem die hem de winst bij The Voice of Holland opleverde, is blij met dit project. “Het zijn nummers die de tand des tijds hebben doorstaan en die echt heel vet zijn om te zingen. Live and let die, van Paul McCartney, bijvoorbeeld, dat is zo’n fantastische filmische song. Ook Nobody does it better, de titelsong van The Spy Who Loved Me, vind ik te gek. Daar heb ik een Randy Newman/Ray Charles-achtige Jim-versie van gemaakt. Het is sowieso een heerlijk gevoel om te zingen met zo’n groot orkest achter je, dat verveelt nooit.”

 

Elske DeWall artikel JB

Ook Elske, die met haar uitzonderlijke talent alle stijlen aankan, geniet van het avontuur. Ze is wel een beetje een Bondfan, zeker met Daniel Craig als acteur. “Er zijn geen andere films waarbij de titelsong zo’n grote rol speelt. Wie de titelsong zingt is net zo belangrijk als wie de nieuwe bondgirl is. Het zijn stuk voor stuk geweldige nummers, die soms best pittig zijn om te zingen, zoals Goldfinger, van Shirley Bassey. Ik hou van dat bombastische, dat bijna alle Bondsongs hebben. Zelfs het rustige No time to die van Billie Eilish is ingetogen bombastisch.

Bij James Bond gaat het altijd over de balans tussen man en vrouw. Het is leuk om dat op deze manier, doordat Jim en ik het samen doen, in de muziek terug te laten komen. We zingen ook een aantal nummers met z’n tweeën, zoals Another way to die, van Alicia Keys en Jack White.

De manier waarop James Bond vrouwen benadert is natuurlijk hopeloos gedateerd. Maar wat dan weer grappig is: de tekst van Diamonds are forever, uit 1971, is hartstikke feministisch: liever een diamant dan een man. Misschien is de muziek wel altijd vooruitstrevender geweest dan de films.”

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord