Wethouder Reneman neemt onveilige verkeerssituaties in ogenschouw

Hoogeveen. Wethouder Reneman trotseerde onlangs regen en wind om persoonlijk met enkele inwoners van Hoogeveen onveilige verkeerssituaties in ogenschouw te nemen.

Gemeentebelangen had diverse signalen ontvangen van inwoners en stelde daarom vragen aan de gemeente waarom er niets gedaan was met de geschetste problemen. Wethouder Reneman zegde direct toe om persoonlijk samen met de verkeerskundige van de gemeente, Oene Hoekstra te gaan kijken.

Kom je vanaf de oostkant vanuit het Haagje op je fiets en wil je de Beukemastraat in, dan kom je in principe terecht op de verkeerde weghelft. Onveilig, zo vond ook de wethouder. In de nieuwe woonwijk aan het Beukemaplein is een voetpad aangelegd maar deze stopt plotseling. Voor de bewoners van de woonwijk Lucas Aardenburg die er ook langs moeten lopen is dat meer dan vervelend. Men moet de laatste 10 meter door het erg lange gras lopen en dan ook nog eens met grote kans dat men door de hondenpoep loopt. Onlogisch, zo vond ook de wethouder en met vrij lage kosten gemakkelijk aan te passen.

De bewoners aan de Linthorst Homanstraat herkennen hun eigen straat niet meer. Door de bouw van de nieuwe woonwijk “Julianaplantsoen” zijn ze 21 parkeerplaatsen kwijt geraakt terwijl er veel auto’s bij zijn gekomen. Er is nu nog nauwelijks parkeerruimte voor de eigen auto’s. Omdat de vuilnisauto niet in de nieuwe woonwijk kan komen om de containers te legen, moeten de containers aan de Linthorst Homanstraat gezet worden, waardoor de straat nog voller wordt. Kortom een zeer vervelende situatie.

Tijdens het koffie drinken met de buurtbewoners beloofde wethouder Reneman te onderzoeken waarom tijdens de bouw niet beter met de aanwonenden is overlegd. Hij zal tevens onderzoeken wat er mogelijk is om op korte termijn iets van deze overlast op te lossen en zo gauw er groot onderhoud wordt gepleegd aan de Linthorst Homanstraat, moet er in overleg met de bewoners een oplossing komen.

Gemeentebelangen Hoogeveen en de inwoners met wie Reneman en Hoekstra koffiedrinkend om tafel zaten waren content met het adequate optreden van de wethouder. Zowel hij als de verkeersdeskundige zullen in de problematiek duiken om te onderzoeken of er oplossingen op korte termijn dan wel op middellange termijn mogelijk zijn.

 

Deel dit bericht!

Een gedachte over “Wethouder Reneman neemt onveilige verkeerssituaties in ogenschouw

  • 12 oktober 2021 om 20:31
    Permalink

    Als je van Beukemastraat met auto Het Haagje oprijdt moet je er op letten dat nu van beide zijden fietsers en brommers kunnen komen. Dat geldt ook vanaf de ander kant. Wat is de logica ?

Geef een antwoord