Leerlingen RSG Wolfsbos reizen door de tijd naar 3014 tijdens verkeersproject

De meeste leerlingen van RSG Wolfsbos in Hoogeveen komen op de fiets naar school. Begin oktober hebben brugklasleerlingen juist daarom meegedaan aan een projectdag over verkeersveiligheid. Onderdeel van het project: een tijdreis naar 3014 om te leren over verkeer!

Veiligheid
Roelina Zwiers, projectcoördinator onderbouw en docente LO bij RSG Wolfsbos geeft aan: “Veiligheid vinden we heel belangrijk, niet alleen op school maar ook wanneer leerlingen onderweg zijn van en naar school. In het kader van verkeersveiligheid zijn verschillende activiteiten georganiseerd in samenwerking met het ‘Contactonderwijsadviesbureau’. Bij een van de activiteiten hebben leerlingen zelf kunnen ervaren wat ‘de dode hoek’ van een vrachtwagen is. Met behulp van een echte vrachtwagen is buiten op de parkeerplaats ‘in de praktijk’ onderzocht wat een dode hoek is en hoe de leerlingen hier op een veilige manier rekening mee kunnen houden”.

MISSIE 3014
Een andere activiteit waar leerlingen aan mee hebben gedaan is het online-project MISSIE 3014 van TeamAlert. Dit is een interactieve les waarin ‘afleiding in het verkeer’ centraal staat. Met dit project maakt TeamAlert jongeren online, op een leuke manier, bewust van de risico’s die zij lopen in het verkeer. Tijdens MISSIE 3014 maken de leerlingen een reis door de tijd: ze belanden in het jaar 3014! “Door middel van de online quizvragen wordt het leren over verkeersveiligheid wel heel erg leuk en je leert er ook nog een heleboel van!”, aldus de leerlingen. De leerlingen die de les op de meest veilige manier hebben afgerond, ontvingen van de organisator ‘TeamAlert” als beloning een bioscoopbon. MISSIE 3014 geslaagd!

Geef een antwoord