Klachten na ”dwingende” wervingsacties huis aan huis verkoper glasvezel

Noordscheschut – Onlangs is er een informatieavond en een “huis aan huis” wervingsactie van een Kabelnetwerk bedrijf geweest in Noordscheschut voor het aanleggen van Glasvezel.
Bij Plaatselijk Belang Noordscheschut zijn er signalen binnen gekomen dat met name de verkoper van de huis aan huis wervingsactie nogal dwingend over kwam. Een aantal inwoners heeft na aanleiding hiervan contact gezocht met het kabelnetwerk bedrijf en hier een melding van gemaakt. Het bedrijf liet weten zich hier niet in te herkennen en zal hiervan een melding maken.
Bij de huis aan huis wervingsactie gaf de verkoper aan dat als je nu niet een contract afsluit bij hen je straks minimaal € 650, – aansluitkosten moet gaan betalen, mocht je dit later toch willen..…en per 2023 zou het huidige kopernetwerk worden afgesloten.
Informatie van KPN hierover: Het klopt dat wij ons kopernetwerk stapsgewijs gaan uitzetten maar dit doen wij niet eerder dan wij een goed alternatief aan onze klanten kunnen aanbieden. KPN wil in 2025 65% van haar klanten op glasvezel hebben. Het kan zijn door samenwerking met andere glasvezelaanbieders of door zelf glasvezel aan te leggen. Hoe het met de aansluitkosten zat kon men ook niet goed uitleggen maar de verwachting is dat men geen groot bedrag of zelfs helemaal niets zal vragen voor de aansluiting
Ook is er informatie ingewonnen bij de gemeente Hoogeveen door plaatselijk Belang Noordscheschut
Ze hebben 3 partijen de gelegenheid gegeven om eind dit jaar met een plan te komen voor een glasvezelnetwerk omdat men niet wil hebben dat de straat telkens wordt opgebroken voor weer een nieuwe kabel. Daarna zal het aan B&W worden doorgegeven en die nemen dan een beslissing hierover.
Echter de Telecommunicatiewet uit 1998 geeft de vrijheid aan elke Kabelnetwerk bedrijf om glasvezel aan te leggen, de gemeentes kunnen het hooguit reguleren.
Ziggo laat in een persbericht van 5 oktober jl. weten uiterlijk medio 2022 alle 7,2 miljoen aansluitpunten van het eigen kabelnetwerk voor gigabit internet geschikt hebben gemaakt. Het kabelbedrijf wil op deze manier de strijd met glasvezel aangaan.
Dat Nederland zal “verglazen” is een feit, maar neem rustig de tijd voor een wel overwogen beslissing. Je kan zowel met je huidige kabelnetwerk bedrijf contact opnemen maar ook voor meer info over glasvezel contact opnemen met Delta Netwerken.
Deel dit bericht!

Geef een antwoord