Eerste drie punten zijn binnen voor SCN

SCN heeft haar tweede competitiewedstrijd winnend afgesloten en daarmee de eerste drie punten van het seizoen behaald. In een doelpuntrijk duel werd SV Borger met 5-2 verslagen.

SCN mocht in de beginfase het spel maken van het teruggetrokken Borger. Na elf minuten kwam de thuisploeg ietwat gelukkig op voorsprong. Een voorzet van Richard Guichelaar werd door een verdediger van Borger achter eigen doelman Edwin Haandrikman gekopt. Twee minuten later werd Haandrikman opnieuw vanuit een kopbal geklopt. Ditmaal was het Stefan Bruinsma die met het hoofd het net wist te vinden vanuit een vrije trap van Erwin Smale, 2-0.

Borger komt terug

Na de 2-0 besloot Borger dat het wel mooi geweest was en veranderde het haar speelwijze. De bezoekers zetten waar mogelijk druk vooruit en gingen achterin al vroeg een-op-een spelen. Deze aanpassing betaalde zich in de 39e minuut uit met de aansluitingstreffer. Een lange bal van achteruit werd ongelukkig de lucht in verwerkt door SCN-verdediger Henk-Jan van der Meer. Aanvaller Hendrik Gustin reageerde het meest alert en kopte de bal over de uitkomende Leon Reitsema het doel in. Op slag van rust scoorde Borger ook de gelijkmaker. Na een vermeende overtreding van SCN-middenvelder Rolf Elema in eigen strafschopgebied wees scheidsrechter Franzky naar de stip. Dit buitenkansje werd feilloos benut door Joep Hiddink, 2-2.

SCN herpakt zich in de tweede helft

In de tweede helft wist SCN beter om te gaan met het spel van de bezoekers die niet altijd meer bij machte waren om druk te blijven zetten op de SCN-verdediging. In de 61e minuut profiteerde de thuisploeg hier van door opnieuw op voorsprong te komen. Invaller Roy Zwiers gaf de bal mee aan Marco Bruinsma die op zijn beurt de bal door de benen van doelman Haandrikman schoof. Enkele minuten later liet SCN het na om de score verder uit te breiden. Erwin Smale soleerde vanaf eigen helft voorbij aan één, twee, drie tegenstanders, maar wist vervolgens Borger-goalie Haandrikman niet te passeren. Toch werd het in de 79e minuut alsnog 4-2. Bryan Marissen ontving de bal in de zestien en schoot deze in de korte hoek tegen de touwen. Het slotakkoord kwam in de 88e minuut op naam van Jeffrey Marissen die een perfecte voorzet van Bryan Marissen uitstekend binnenkopte, 5-2. In blessuretijd liep Borger-speler Hendrik Gustin nog een ogenschijnlijk zware polsblessure op nadat hij op rand zestien meter ten val werd gebracht. De vrije trap die volgde trof het doel niet waardoor de eindstand van 5-2 op het scorebord bleef staan.

Opnieuw tegen SC Angelslo

Volgende week gaat SCN op bezoek bij SC Angelslo. In de eerdere bekerontmoeting dit seizoen won de ploeg uit Nieuwlande in eigen huis met 3-1 van de Emmenaren. Aan SCN dus de taak om dit te herhalen, al zal Angelslo zeker op revanche uit zijn.