HODO voert ranglijst aan na zege op Oldeholtpade

Op sportpark het Hoge Bos stond deze zondagmiddag de topper in de 3e klasse  D tussen Oldeholtpade en HODO op het programma. Een duel tussen de nummer 1 HODO en achtervolger Oldeholtpade. Na afloop van de wedstrijd stond er een 3-1 overwinning voor HODO op het scorebord. Een zwaarbevochten maar terechte overwinning voor de mannen van trainer Eric Prins.

HODO ging furieus van start tegen de Friezen uit Oldeholtpade. Al na 40 seconden moest Oldeholtpade keeper Bastiaan Schonewille gestrekt naar de bovenhoek om een HODO schot te keren. Hierna was het HODO dat via de beide flankspelers Sander Danes en Martijn Dekker gevaarlijk was maar het eerste doelpunt viel, geheel tegen de verhouding in,  aan de andere kant van het veld. Een inspeelbal van HODO keeper Marcel Pol werd onderschept door Wouter de Vries en hij strafte de fout van de HODO keeper genadeloos af en zo stond na 11 minuten de stand op 0-1. Dat dit geheel tegen de verhouding van de wedstrijd was deerde de Friezen geenszins. HODO ging op jacht naar de gelijkmaker en deze viel ook na 14 minuten. Via de gevaarlijke Sander Danes kwam de bal via de linkerflank voor de voeten van Martijn Dekker en het was voor hem een koud kunstje om de 1-1 achter keeper Bastiaan Schonewille te schieten. Hierna ging HODO op jacht naar de voorsprong maar ondanks enkele enorme kansen bleef het 1-1.

HODO schreeuwde om een strafschop toen Sander Danes onderuit werd gehaald maar scheidsrechter Louwes weigerde om een strafschop te geven. In de tegenstoot werd Oldeholtpade gevaarlijk maar de score van de Friezen werd afgekeurd wegens buitenspel. De ruststand bleef dus 1-1. Na de rust had HODO het betere van het spel, tot echt grote kansen leidde dit echter niet. In de 68e minuut werd een prachtige pass van Jeffrey van Veen door Sander Danes op waarde geschat. Danes nam de bal keurig aan en schoot de bal achter de Oldeholtpade keeper voor de 2-1 voorsprong. Hierna ging Oldeholtpade op zoek naar de gelijkmaker, kreeg Stefan Kikkert een terechte rode kaart en bleef HODO met 10 man met veel kunst en vliegwerk op de been. In de blessuretijd kwam HODO op een 3-1 voorsprong toen een fout in de Oldeholtpade verdediging koelbloedig werd afgestraft door Martijn Dekker. Door de terechte 3-1 overwinning blijft HODO ongeslagen koploper in de 3e klasse D. Na afloop van de wedstrijd maakten de supporters en spelers van Oldeholtpade er samen met de HODO spelers en aanhangers nog een fantastisch feest van dat tot in de late uurtjes duurde. foto: Marcel Uiterwijk