Sport

Darters De Schout/Kluin Schilderwerken verliezen eerste thuiswedstrijd in Superleague

Hoogeveen – De darters van Superleagueteam De Schout/Kluin Schilderwerken hebben zaterdag de eerste thuiswedstrijd van het seizoen met een nederlaag afgesloten. In Café de Schout werd het uiteindelijk 7-3 in het voordeel van Nitro Darts Centre Groningen.
De gasten uit Groningen namen in de Round Robin al meteen een snelle voorsprong. Op het eind was het nog even lastig om de beslissende leg binnen te halen en deden de Hoogeveners nog iets terug. Toch zat een volledige comeback er uiteindelijk niet in.
In de singlepartijen waren het ook de Groningers die steeds aan het langste eind trokken. Daardoor keken de Hoogeveners halverwege tegen een 5-0 achterstand aan en wist men dat alleen met een klein wonder nog een punt aan de wedstrijd overgehouden zou kunnen worden.
Vol goede moed werd er aan de koppelpartijen aangevangen. Echter mocht het in de eerste koppelpartij al niet meer baten. Dennis van der Ende en Wesley Kranghand verloren met 3-1, waarmee de gasten uit Groningen de overwinning veilig stelden. Via twee gewonnen koppelpartijen door Bert Jan Mulder en Bertin Blokzijl namens De Schout/Kluin Schilderwerken werd een whitewash voorkomen.

In de afsluitende solopartij verzachte de sterk spelende Dennis van der Ende de pijn door nog het derde wedstrijdpunt op het bord te zetten. De eindstand werd daarmee bepaald op 3-7. De start van het seizoen is daarmee voor De Schout/Kluin Schilderwerken niet wat er vooraf van werd gehoopt, maar het getoonde spel lijkt per partij wel sterk te verbeteren. Over drie weken mogen de Hoogeveense darters in de Krim laten zien of deze groei zich  verder doorzet. Dan speelt het team de uitwedstrijd tegen SLT De Planeet.

Geef een reactie