Zevenklapper brengt dames Hollandscheveld terug aan de top

Na de 1-5 overwinning op Staphorst stond Hollandscheveld boven aan in de competitie. Maar nadat de wedstrijd tegen ACV vorige week was afgelast, moesten de Oranje-Zwarte dames deze positie afstaan aan de tegenstander van vandaag Drenthina. Drenthina wist met overtuigende cijfers te winnen van onder andere Staphorst en ACV. Op voorhand beloofde het dus ook een mooie wedstrijd te worden om de koppositie terug te winnen.

De wedstrijd startte ook veelbelovend, al na tien seconden kreeg Jolanda Hamstra de kans om de score te openen. Helaas werd deze kans niet bekroond maar de aanvalsdrang van Hollandscheveld leverde niet veel later alsnog de 1-0 op. In de negende minuut slingerde Milady van Dalen de bal voor het doel van Drenthina, bij de tweede paal kwam vervolgens Sabrina van Nuil aangesneld om de bal in het net te koppen. Na de 1-0 kreeg ook Drenthina een paar kansen, maar onder andere door goed verdedigen werd een gelijkmaker voorkomen. De grootste kansen waren echter voor Hollandscheveld. Wederom was Jolanda dicht bij een treffer, maar nadat die aanval mislukte zette ze direct druk op de verdediging en wist de bal af te pakken en als nog haar naam op het scoreformulier te zetten.

Ook de 3-0 zou op naam van Joland komen te staan, ditmaal mocht Milady een vrije trap nemen en Jolanda schatte de bal op waarde en stormde het zestienmetergebied in om de bal vlak voordat de keepster kon ingrijpen in het doel te koppen. Vlak voor rust wist Drenthina wat terug te doen. De 3-1 zou een waarschuwing moeten zijn geweest voor Hollandscheveld. Maar nog geen minuut later kwamen de dames met de schrik weg nadat Drenthina de bal tegen de paal schoot.

Na rust namen de dames het heft echter weer in eigen handen. Sabrina wist na negen minuten met haar tweede goal van de dag de score uit te breiden naar 4-1. Niet veel later wist Hilde Benning de score verder uit te breiden op aangeven van Shanya Koster, die vervolgens zelf ook wist te scoren op aangeven van Sabrina. Daarna was de wedstrijd wel gespeeld en namen de kansen voor Hollandscheveld, maar ook Drenthina af. De eindstand werd uiteindelijk op 7-1 gezet door een doelpunt van Sabrina die daarmee haar hattrick compleet maakte. Met deze uitslag staat Hollandschevel weer boven aan in de competitie. Aanstaande woensdag staat het inhaalduel tegen ACV op het programma en daarin kunnen de dames hun koppositie verstevigen.