Noordscheschut wint verdiend van Flevoboys

Menig toeschouwer heeft zichzelf afgelopen zaterdag, na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter, even in zijn/haar arm moeten knijpen. Maar het stond er toch echt, de 4 – 1 eindoverwinning van Noordscheschut tegen het ooit zo roemruchte amateur-voetbalbolwerk Flevo Boys. De overwinning was ook nog eens verdiend; de meeste kansen, de meeste strijdlust en niet onbelangrijk de meeste doelpunten deze voetbalmiddag.

Met doelman Roy Boertien onder lat, als stand-in voor de langdurige geblesseerde Wiebe Zinger, begon Noordscheschut aan het treffen met Flevo Boys uit Emmeloord. In de openingsfase viel er meer van de zonnestralen dan van kansen te genieten op sportpark De Meulewieke. Twee vrije ballen van Robbert-Jan Hamberg leverden geen gevaar op. Na een kwartier spelen speelden de bezoekers zich goed vrij op de linkerflank. De scherp aangemeten voorzet vloog echter aan alles en iedereen voorbij, tot opluchting van doelman Boertien. Na een half uur spelen leek Nick Koster te worden gevloerd in het zestienmetergebied. Maar de leidsman vond dit onvoldoende voor het toekennen van een strafschop. Enkele minuten later bracht Boertien uitstekend redding op een volley vanuit de tweede lijn. Op slag van rust werd de ban alsnog gebroken. Een prachtige crosspass belandde voor de voeten van Koster. Die het speeltuig op ‘Bergkampiaanse’ wijze onder controle bracht en op prachtige wijze de 1 – 0 binnen volleerde in de verre hoek. Wie dacht dat dit tevens de ruststand zou zijn kwam bedrogen uit. In de laatste speelminuut dook een aanvaller van de bezoekers vrij op voor doelman Boertien. Deze verkleinde op zijn beurt het doel door uit te komen. De aanvaller passeerde Boertien en dook gewillig over diens been. Ditmaal vond de scheidsrechter het wel voldoende voor een strafschop. Yumé Ramos maakte dankbaar gebruik van deze buitenkans en schoot de 1 – 1 binnen. Domper, maar Noordscheschut nog wel volledig in de wedstrijd.

De tweede helft begon weer enigszins aftastend van beide partijen. Een kopbal van Flevo Boys werd tijdig van de lijn gekeerd. En een minuut later werd een inzet voorlangs geschoven de bezoekers. Na een uur spelen was het aan de andere zijde wel raak. Een scherp aangemeten corner van Hamberg bereikte het hoofd van Koster, die met een snoeiharde kopbal het net liet bollen. Zijn tweede treffer van de middag en Noordscheschut weer op voorsprong. Er ontstond enige irritatie bij de bezoekers én meer ruimte voor Noordscheschut. In de 66e minuut glipte Koster andermaal door de vijandige linies en werd onreglementair gevloerd, penalty. Jos Kroezen ontfermde zich over het speeltuig en schoot even koelbloedig als onberispelijk binnenkant paal raak. Wederom een 3 – 1 voorsprong, andermaal ongekende weelde voor de equipe van Marc van Meel, maar deze middag leken de gasten simpelweg geen antwoord te hebben op de energieke spelopvatting van de Schutters. In de 68e minuut moest Boertien toch nog handelend optreden op een inzet van afstand. Aan de andere zijde leek Koster de 4 -1 binnen te schieten, maar deze treffer werd afgekeurd vanwege hands. Een kwartier voor tijd besloot Danny Kiekebelt eigenhandig de kers op de toch al heerlijke taart te deponeren. Vanaf een meter of dertig zag Kiekebelt de sluitpost te ver voor zijn doel staan en schoot op werkelijk weergaloze wijze de 4 – 1 tegen de touwen. De wedstrijd op slot, ook de vele daaropvolgende wisselingen konden daar geen verandering in brengen. Nadat Ramos van dichtbij nog een keer hoog over mikte, was het slotakkoord voor de ingevallen Danny Bouwman. Met een listige lob probeerde de ijverige middenvelder de doelman te verschalken, zijn doelpoging stierf echter in schoonheid.

Een prestatie van formaat, de tweede overwinning op rij in de Hoofdklasse B. Nog steeds bivakkerend in de onderste regionen heeft Noordscheschut deze middag laten zien dat men op een goede dag zeker menig tegenstander het vuur aan de schenen kan én gaat leggen. Volgende week speelt Noordscheschut de uitwedstrijd tegen SDC Putten, aanvang 14.30 uur.

Mannen van de wedstrijd: Kevin van Dalen en Nick Koster.