Een mooie glimlach op een “uitzonderlijke” Noah4All dag

Hoogeveen – Ambrosius is een hele herkenbare naam in Hoogeveen, goede werkgever die nu onder de naam van Zandbergen valt. Bij Ambrosius hangt er een goede sfeer, de collegialiteit staat hoog in het vaandel en daar zijn ze trots op. Er zijn meerdere specialiteiten binnen het bedrijf en de afdeling ijzer (uitzonderlijk vervoer) is er één van. Daar werkt ook Enrico, een sportieve vader van drie kinderen en de man van Ellen, hij is een chauffeur in hart en nieren en houdt van uitdagingen in zijn werk. De vrachten die hij vervoert zijn lang en breed, soms met begeleiding maar regelmatig kan hij het alleen af, ervaring en skills heet dat.

Familie.

Als Enrico uitgewerkt is dan is hij een family man, zijn kinderen geeft hij genoeg aandacht en als het even kan nam hij ze mee de truck in toen ze nog jong waren. Bij thuiskomst was er in het weekend tijd voor ontspanning, de BBQ moest aan want dat is naast het chauffeuren zijn grootse hobby.

November 2019

Een slechte maand, er werd bij Enrico kanker geconstateerd en een zware periode volgde, hij onderging alle behandelingen die er nodig waren, een sterke vent krijg je er niet zomaar onder. Zijn werk deed een groot gedeelte van zijn heling’s proces, zo ziek dat hij was zo sterk was zijn wens om weer optimaforma achter het stuur te kruipen, dat was zijn medicijn en zijn drive. Muziek op 10 en gas erop, zwaailampen aan want Enrico is “uitzonderlijk”👊

Mudmasters.

Een zware operatie volgde in 2020 en de rotzooi werd verwijderd uit zijn lichaam en het grote nieuws kwam eruit, hij werd schoon verklaard.

Enrico had een doel, en dat doel moest gehaald worden als beloning dat hij kanker had verslagen, afsluiten doe je in stijl samen met je kinderen, de Mudmasters dat doe je zo maar niet even na. Uitgeput begon hij “vuil” aan zijn “schone” leven.

Noah4All dag.

De vreugde was voor korte duur, een vernietigende uitslag gaf aan dat de kanker weer terug was gekomen en als een sluipmoordenaar nam hij weer bezit van het lichaam van Enrico, dit keer voorgoed.

Zijn collega’s hebben het er moeilijk mee en zijn zoon deed een verzoek bij Noah4All voor een wens voor zijn vader. De wens werd in stilte voorbereid wat soms voor hilarische momenten zorgde, een verbaasde Enrico die niets snapte van alle vreemde communicatie binnen het gezin. Zo stonden er een grote delegatie trucks totaal onverwacht op een zonnige zaterdag bij hem voor de deur, met de begleidingsauto van Cock recht voor zijn raam.

Totaal verrast deed hij de voordeur open en zag herkenbare gezichten, het weerzien was heftig en emotioneel.

Brandweer Hoogeveen.

Enrico en de familie stapte na de begroeting in de gereed staande trucks en het konvooi reed al toeterend de straat uit, uitgezwaaid door de buurtjes en vrienden. De route liep terug via Ambrosius waar de rest van de collega’s zich bij het konvooi voegde. De stoet reed langs de brandweerkazerne van Hoogeveen en de brandweerlieden stonden in het uniform voor de brandweer auto’s opgelijnd, jong en oud respect tonen aan Enrico en zijn familie. De familie heeft een speciale band met de brandweer, die speciale band loopt als een rode draad door het gezin heen. De gezinsleden zijn hier vrijwilligers geweest of zijn het nog steeds, het kippenvel stond bij het passeren dik op de armen van iedereen, dank!❤️

De route naar de Lichtmis.

Deze liep langs een mooi stukje Hoogeveen met al haar charmes, familieleden en vrienden stonden met spandoeken tijdens de route langs de weg om het gezin een hart onder de riem te steken, het geeft je waterige ogen.

Drie begeleidingsauto’s gaven ons de ruimte die wij nodig hadden en de medeweggebruiker gaf daar alle ruimte in, het was genieten.

Bij de Lichtmis aangekomen werden wij vriendelijk onthaald door de eigenaar en het personeel. Zij hebben in een korte periode heel wat meegemaakt, de Corona periode, de brand die het restaurant verwoeste en toch na al die misere stonden zij weer onbaatzuchtig klaar toen wij aanklopte voor de wens van Enrico. Wij sponseren de lunch, en geen gemaar, wij hebben ook een warme band met Ambrosius en met Noah4All. De lunch smaakte heerlijk en er werd gepraat, heel veel gepraat en er werd ook veel gelachen en juist dat doet Enrico goed.

Ambrosius

Dit alles maakte Enrico ook moe, het is een beer van een kerel maar helaas moet hij in dit stadium naar zijn lichaam luisteren. De terugreis werd ingezet en als konvooi leider begeleide hij ons terug naar Ambrosius waar een grote delegatie collega’s, waaronder de oud directeur, Enrico stonden op te wachten.

Het weerzien was emotioneel en gaf aan hoe geliefd Enrico is, de collegialiteit staat daar hoog in het vaandel en de gezelligheid maakt het om moeilijk afscheid te nemen.

Weer terug naar huis.

Het was een lange dag en omhelzingen mogen gelukkig weer, wij hebben dat allen gemist net zoals de collega’s Enrico missen in hun werk. Maar nu hebben wij weer samen iets waar zij over kunnen praten, bellen en appen, en plots is daar weer de band waar zij zo trots op zijn.

De wens was erg mooi en dankbaar, een wens waar wij allen (incl. Enrico) nog lang aan terug zullen denken, mede dankzij de fantastische beelden die zijn geschoten door onze top fotografen en filmers. Juist dat is het doel van Noah4All, koester deze dag en de herinnering die het zich achterlaat, want deze beelden zullen elke dag weer even door je hoofd schieten en zo je ben je weer even terug bij Enrico.

Wij danken iedereen die aan deze Noah4All dag hebben meegewerkt, zonder jullie was dit niet mogelijk.

Heeft u ook een wens die met onze doelgroep te maken heeft, kijk op onze website en vul daar het inschrijfformulier in en verras die persoon met een dag temidden van hun collega’s, familie en vrienden.

Wat is Noah4All

Team Noah4All  laat een glimlach weer terug komen op het gezicht, even de pijn en het verdriet vergeten en gewoon genieten. Dat hopen de vrijwilligers te bereiken bij de mensen die lijden aan een ongeneselijke ziekte. De doelgroep die hun willen bereiken zijn sterk betrokken bij het transport. Een ongeneselijke ziekte betekent ook een isolement, weggetrokken uit de maatschappij waar je werkzaam in bent. Het missen van je werk en je collega’s die je weinig of niet meer ziet maakt het proces van ziek zijn nog erger. Noah4all proberen dat isolement te doorbreken en zo je weer terug te brengen naar het moment van actieve dienst samen met je collega’s, familie en vrienden, al is het maar voor één dag. Foto: Noah4all

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord