Doprshuis het Anker toegankelijk zonder Qr code behalve bij evenementen

Dorps- en buurthuizen zijn gelukkig grotendeels vrijgesteld van het hanteren van de QR code (Bij de ingang laten zien dat je gevaccineerd bent, getest bent of onlangs corona hebt doorgemaakt). Alle reguliere activiteiten kunnen gelukkig doorgaan en de anderhalve meterregel is vervallen.  Dorpshuis Het Anker is vrij toegankelijk voor iedereen en zo hoort dat ook.

Dat geldt helaas niet voor alle activiteiten. De overheid verplicht het dorpshuis bij evenementen, optredens en feestjes  de QR code in te zetten.
Na overleg met bestuur en evenementencommissie is het bestuur tot de conclusie gekomen dat inzetten van de QR code betekent dat alle geplande activiteiten door kunnen gaan.

Er is daarom besloten door het bestuur dat  alleen de QR code gaan vragen bij grote evenementen, grote optredens en feestjes. Daaronder valt ook de Bingo dat met doorgaans zo’n 100 bezoekers, wat het bestuur betreft, ook onder de grote evenementen valt. Ruim van te voren wordt aangekondigd voor welke grote activiteit de QR code zal worden gevraagd, zodat iedereen weet dat bij de ingang de QR code op telefoon of op papier moet worden getoond.

Een vervelende controle, want de vrijwilligers weten dat er een aantal mensen nu niet zal komen bij de grotere activiteiten. Dat vinden ze jammer. Aan de andere kant merken ze ook, dat er een grote groep mensen, waaronder veel kwetsbaren, nu ook de grotere evenementen kan bezoeken en daar blij mee is. Het was een lastige keuze, maar de gezondheid van iedereen staat voorop en hopen heel erg dat die QR controle zeer spoedig niet meer nodig is en dat alles weer zijn normale gang kan gaan. En gelukkig kunnen de reguliere activiteiten gewoon doorgaan. Zonder die QR code.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord