HHV door naar kwartfinale

Hollandscheveld, Afgelopen woensdagavond werd de 2de ronde alweer gespeeld van het J. Mulder bekertoernooi. Door winst tegen de Granaet (17-12) moest HHV nu opnemen tegen de voor hen onbekende DWA/ARGO. Een ploeg die ook in de 2de klasse uitkomt dus het beloofde weer een leuke en spannende avond te worden.

Voordat de wedstrijd begon werden de spelers van de Cappendijck formatie goed op scherp gezet door trainer/coach Rick Duinkerken. Bij de warming-up was iedereen al scherp en gebrand om de winst eruit te slepen. In de aanval begonnen: Jarno Hein, Stef Zwartscholten, Mandy Schuring en debutant Anouk Koopman. Dit vak begon goed en wist binnen de eerste minuut al de 1-0 op het scorebord zetten. De verdediging: Corneel Kikkert, Ruben Biemolt, Birgit Strijker en Estelle Boes wisten veel druk te zetten en kregen weinig kansen tegen. Hierdoor kon het aanvalsvak ook geduldig zoeken naar de goeie kans. In de 3de minuut werd door vele kansen de 2-0 gemaakt. Toen de vakken gingen wisselen kwamen de spelers erachter dat ze de betere partij waren en beide vakken hadden zowel aanvallend als verdedigend de overhand. Dit was ook in de stand te zien want na 14 minuten spelen was het al 9-0. DWA/ARGO bleef desondanks de stand toch doorzetten en lieten zich niet zo makkelijk uit het veld slaan. Maar door de verdedigende druk van HHV wisten ze moeilijk tot kansen te komen. HHV daarentegen bleef door gaan met scoren. Toen de scheidsrechter affloot voor de thee pauze was de stand 16-5.

In de rust was trainer/coach Rick tevreden over het spel van zijn pupillen. Maar de 2de helft begonnen we gewoon weer op de bril stand (0-0). Dus de scherpte die ze vertoonden in de 1ste helft moest ook doorgezet worden naar de 2de helft. Ook moesten de verdedigers nog meer druk proberen te zetten om te kijken hoever ze kunnen gaan.

2de helft begon HHV wat moeizamer want de korf werd niet zo makkelijk meer gevonden als in de 1ste helft. De twijfel begon ook bij de coach en assistent om een time-out in te lassen. Maar dit is bewust niet gedaan zodat de ploeg zelf de oplossing kon gaan zoeken. Beetje bij beetje kwam de scherpte weer terug en liep HHV verder uit. Na 10 minuten was de stand dan ook 20-5. Voor HHV was dit ook een prima wedstrijd om wat door te wisselen. Dus Sem Dekker mocht zijn minuten maken voor Ruben Biemolt. En Richard Botter kwam erin voor Stef Zwartscholten. Sem wist direct gebruik te maken van zijn minuten en wist meteen tot scoren te komen.  HHV had niet meer de focus van de eerste helft maar liepen rustig uit. Met nog 7 minuten te spelen kwamen Ruben en Stef weer terug in het veld voor Jarno en Corneel. De stand was toen 25-7. Het publiek wou toch graag zien dat de thuis ploeg naar de 30 doelpunten ging werken. Dit was bij deze wedstrijd niet onmogelijk. Helaas kon HHV dit niet bewerkstelligen en uiteindelijk was dan ook de uitslag 28-9. Voor HHV betekent dit dat ze verder gaan bekeren in het toernooi. Na de zaal competitie gaan we weer verder. De loting zal bepalen wie de volgende tegenstander zal worden.

Aanstaande Zaterdag staat er een moeilijke wedstrijd op het programma. Dan moet HHV uit in Lelystad tegen de koploper Exakwa. De wedstrijd begint om 16.00 uur.