Geld voor goede ideeën die helpen gezonder te leven

Inwoners, professionals en ondernemers hebben samen een Lokaal Preventieakkoord gemaakt. Daarin staan ambities op het gebied van roken, drinken en gewicht. Het Lokaal Preventieakkoord nodigt inwoners, ondernemers en verenigingen uit om met ideeën te komen die helpen om iedereen gelijke kansen te geven op een gezond en lang leven.

Hoogeveens preventieakkoord

Een groep vertegenwoordigers uit het onderwijs, de zorg, buurt en dorp hebben samen gekeken welke thema’s het meest bijdragen aan de gezondheid van de inwoners van Hoogeveen. Zij hebben gekozen voor een rookvrije generatie in 2040, matig met alcohol en gezond gewicht.

Geld voor goede ideeën

Er is geld voor iedereen die met een goed idee komt dat bijdraagt om de ambities in het Hoogeveens Preventieakkoord te halen. Voor de jaren 2021, 2022 en 2023 is er € 30.000 per jaar beschikbaar. Op de website van de gemeente kunt u lezen hoe u een aanvraag kunt doen en aan welke voorwaarden uw idee moet voldoen.

Hoe wordt het geld verdeeld?

De beoordelingscommissie bestaat uit vertegenwoordigers van Verslavingszorg Noord-Nederland (VNN), Stichting Welzijnswerk Hoogeveen (SWW), Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD), het Hoogeveens Sportakkoord, een inwoner, een ondernemer (vacant) en een projectleider vanuit de gemeente. De beoordelingscommissie houdt rekening met de spreiding van de aanvragen over de thema’s en wijken/dorpen.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord