S.V. Hodo wint met ruime cijfers van s.v. Steenwijkerwold

Hodo speelde zondagmiddag haar 2e competitiewedstrijd in en tegen s.v. Steenwijkerwold. Beide ploegen hadden hun eerste competitiewedstrijd in winst omgezet. Voor beide teams was het dan ook even afwachten, hoe de onderlinge verhoudingen lagen, zoals ook in de voorbeschouwing stond vermeld. Trainer Eric Prins begon de wedstrijd in dezelfde basisopstelling als vorige week. De omstandigheden waren verre van ideaal, in stromende regen en met een doorweekte, gladde grasmat moest er gespeeld worden.

De mannen uit Hollandscheveld kwamen goed uit de startblokken. In de 2e min. was het Stefan Kikkert, die met een prima afstandsschot keeper Gerwin Bosscha noodzaakte om gestrekt naar de rechter benedenhoek te gaan.

Hodo bleef druk zetten, hetgeen resulteerde in enkele kansen. Ook kregen de mannen van trainer Gerjan van der Hoogen mogelijkheden, meestal onder aanvoering van captain Wilko Vroege.

Toch kwamen de Hollandschevelders in de 12e min. op voorsprong. Uit een rebound van de keeper, was het de alerte Martijn Dekker, die de 0-1 beheerst binnenschoot. Slechts 10 min. later was het Stefan Kikkert, die middels een fantastische vrije trap van grote afstand, de 0-2 in de kruising schoot.

We kregen een fase, dat het spel het spel redelijk heen en weer ging op een steeds natter wordende grasmat. Overigens kregen de bezoekers van tijd tot tijd meer ruimte om de voorsprong voor rust verder uit te bouwen.

Na de welverdiende thee startten beide ploegen met de nodige power, Steenwijkerwold op jacht om de aansluiting te forceren en Hodo kreeg steeds meer ruimte om de voorsprong verder uit te bouwen. In de 55e min. was het dan ook de hardwerkende Patrick Timmerman, die de buitenspelval ontweek, vervolgens de keeper omspeelde en de 0-3 binnenschoot. Na een misverstand in de Hodo-verdediging, die overigens onder leiding van aanvoerder Jeffrey van Veen en keeper Marcel Pol gistermiddag goed stond, werd in de 60e min. de 3-1 gemaakt. Aanvoerder Wilko Vroege profiteerde uiteindelijk optimaal van deze geboden mogelijkheid.

Kortom, “werk aan de winkel”. Hodo herpakte zich snel. Het was wederom Patrick Timmerman, die na een uitstekende assist van Jorn Smit,  keeper Bosscha, in de 65e min. met een kopbal het nakijken gaf(1-4).

Tien minuten later was het Jorn Smit, die zich over een vrije trap ruim buiten het strafschopgebied ontfermde en vervolgens de 1-5 loeihard inschoot.

Inmiddels was er, werd er van beide kanten volop gewisseld. Bij Hodo werd Glenn Kikkert, Justin Blokzijl en Donny Mol ingebracht.

Al met al een verdiende overwinning van een gedreven, prima spelend Hodo, onder goede leiding van scheidsrechter S. Brussaard uit Hallum.

 

Man van de wedstrijd: Jeffrey van Veen

 

Volgende week zondag speelt s.v. Hodo thuis v.v. Oldeholtpade, aanvan 14.00 uur

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord