Eerste driepunter voor Noordschechut

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover, de eerste driepunter voor de equipe van oefenmeester Marc van Meel. In de thuiswedstrijd tegen ONS Sneek kwamen de Schutters in de eerste helft op een ongekende 3 – 0 voorsprong. In het tweede bedrijf werd gestreden en moesten de mouwen tot het uiterste worden opgestroopt, maar het was voldoende om uiteindelijk de 4 – 3 overwinning uit het vuur te slepen.

Met Robbert-Jan Hamberg terug in de basis, dit ging ten koste van Danny Bouwman, schoot Noordscheschut voortvarend uit de startblokken. Al na enkele minuten vond Mees Vos een opening in de defensie van de gasten, maar hij verloor uiteindelijk de controle over het speeltuig. Enkele minuten later leek Nick Koster een fout in de defensie genadeloos af te straffen. Maar de overtreding welke op Koster werd gemaakt werd niet bestraft. Na een kwartier spelen een goede aanval van Noordscheschut. Met een goede steekpass zond Danny Kiekebelt Nick Koster de diepte in. Koster produceerde een strakke voorzet op de instormende Vos, maar prima keeperswerk voorkwam de openingstreffer. Ook Kevin van Dalen was tweemaal dicht bij een treffer. Beide kopballen vonden niet het gewenste resultaat en de rebound van was niet besteed aan Kiekebelt. In de 28e minuut werd de thuisploeg andermaal gevaarlijk in de persoon van Koster, die deze middag een ware plaag zou blijken voor de Friese defensie. Koster werd onreglementair gevloerd binnen het strafschopgebied, strafschop. Jos Kroezen ontfermde zich over deze buitenkans en schoot onberispelijk de 1 – 0 tegen de touwen. Enkele minuten verdubbelden de Schutters hun voorsprong. Een corner van Hamberg werd door Kiekebelt opgepikt op de rand van de zestienmeter. Kiekebelt legde het leer klaar en schoot weergaloos de 2 – 0 binnen in de verre hoek. De bezoekers, nauwelijks bekomen van de schrik, hadden geen antwoord op de dadendrang van Noordscheschut. In de 40e minuut kwam de bal voor de voeten van Koster, die hem vanuit de lucht langs de keeper schoot, 3 – 0. Ongekende weelde op sportpark De Meulewiek. Kleine domper was wel een knieblessure van Wiebe Zinger op slag van rust.

In de tweede helft kwam Roy Boertien doelman Wiebe Zinger vervangen. ONS Sneek trok meteen ten aanval, om de ruime achterstand ongedaan te maken. Na amper een paar minuten spelen was het ook meteen raak. Een kopbal van Gerben Visser bracht de 3 – 1 op het scorebord. Aan de andere zijde dook Hamberg vrij op voor het vijandige doel, zijn inzet ging echter over. Enkele minuten later was de thuisploeg andermaal dreigend, maar Koster speelde de bal net te ver voor zich uit. Na een uur spelen was Ton Kamping dicht bij een vierde treffers. Een afgeslagen vrije bal van Aron Boer belandde voor de voeten van de robuuste verdediger, maar de inzet van Kamping verdween over. Enkele minuten later was het alsnog raak voor de gastheren. Na een schitterende actie over de linkerflank bracht Vos het speeltuig voor op Koster. Die was op zijn beurt niet zelfzuchtig en stelde Hamberg in staat om de 4 – 1 binnen te schieten. De bezoekers probeerden de spanning wel weer terug te brengen in de wedstrijd. Waar een vrije trap eerst nog kon worden gekeerd door de muur, was het een minuut later wel raak. Vanuit een lange voorzet schoof Han van Dijk de 4 – 2 achter Boertien. In de 80e minuut kwam de spanning helemaal terug in de wedstrijd, toen de ingevallen Jermaine Bregita de 4 – 3 tegen de touwen kopte. Vanaf dat moment was het pompen of verzuipen. Noordscheschut vocht voor wat men waard was. Van Meel bracht krachtpatsers Danny Bouwman, Robin Sikken en Bjorn Schonewille binnen de lijnen om de dadendrang van de bezoekers enigszins te kunnen stuiten. Dit gelukte, zij het dat Boertien in de 96e minuut met een weergaloze reflex op de lijn alsnog de gelijkmaker kon voorkomen.

Eindelijk, loon naar werken! Misschien vandaag niet het best voetballende team gewonnen, maar wel het meest strijdende team. Mit mekaar, veur mekaar! Men ging voor elkaar door het vuur en men werkte zich stuk voor stuk het snot voor de ogen. Volgende week andermaal een thuiswedstrijd voor Noordscheschut, dan komt Flevo Boys uit Emmeloord op bezoek, aanvang 14.30 uur.

Man van de wedstrijd: Mees Vos.