Nog niet gevaccineerd en toch gezellig uit in Hoogeveen? gratis sneltestlocatie in het centrum

Ben je nog niet gevaccineerd en wil je toch gezellig uit in Hoogeveen? Vanaf vandaag kun je in Punt H Hoofdstraat 17-A van 12.00 tot 22.00 uur een gratis sneltest doen.

Gemeente helpt Horeca Hoogeveen met gratis sneltestlocatie in het centrum

Sinds vorig weekend geldt het coronatoegangsbewijs voor iedereen die horeca, theater, bioscoop, het buurthuis of de sportkantine bezoekt. Met een negatieve testuitslag kun je dezelfde avond alsnog de horeca bezoeken. Het is één van de maatregelen die afgelopen dinsdag afgesproken werd in het overleg tussen horecaondernemers en de gemeente. Daarnaast ondersteunt de gemeente de ondernemers met posters waarop de bezoeker gewezen wordt op het verplichte coronatoegangsbewijs en gevraagd wordt om het te laten zien en zo de ondernemers te helpen.

Testaanbieder Alegria Health maakt deel uit van ‘testen voor toegang’ van Stichting Open Nederland, die in opdracht van het ministerie van VWS een landelijk dekkend en laagdrempelig netwerk van gecertificeerde testlocaties heeft opgezet waar mensen zonder klachten zich op corona kunnen laten testen. Zodat zij veilig sociale activiteiten en evenementen kunnen bezoeken. Je kunt in het weekend op vrijdag en zaterdag bij Punt H terecht voor een gratis sneltest, zodat je toegang hebt tot de horeca, De Tamboer en de bioscoop.

Horeca en gemeente blijven met elkaar in gesprek over hoe de gemeente de horecaondernemers kan helpen. Met als doel om de invoering van het coronatoegangsbewijs voor zowel het publiek als horecaondernemers zo soepel mogelijk te maken. Dinsdag a.s. wordt geëvalueerd hoe het dit weekend ging en wordt nagedacht of polsbandjes misschien ook een oplossing zijn om het gasten makkelijk te maken van de ene naar de andere horecagelegenheid te gaan.

Hoe werkt het testen voor toegang?
Je kan via de website zelf de afspraak maken in een van de beschikbare tijdsblokken. Dat kan dus over vijf minuten zijn, maar het principe is dus wel op afspraak. Wel zo handig om nu al een afspraak te maken, als je weet dat je vanavond moet gaan testen. De uitslag van de sneltest komt per e-mail waarmee je dus de QR-code op kunt halen in de corona-app. Bron: gemeente Hoogeveen

Deel dit bericht!

Geef een antwoord