Verkeersoverlast in de Erflanden

Hoogeveen – Er is momenteel veel overlast van verkeer in het westelijk deel van de Erflanden doordat tot 13 oktober de Eikenlaan niet berijdbaar is. Deze weg wordt voorzien van een nieuwe asfaltlaag en diverse veiligheidsaanpassingen. Verkeer wat normaal via de Tweelandenbrug over de Hoogeveensche Vaart rijdt moet nu omrijden via de Zuidwoldigerweg.

Vooral de Noorddreef en Zilvervlek moeten het ontgelden qua drukte. Ter hoogte van de Zilvervlek /Atalanta/Vlinderdijk  is een tijdelijke eenbaanse doorgang gecreëerd door de gemeente waar alle verkeer voor de Erflanden-Oost langs moet. Op een aantal wegen zijn op verzoek van bewoners al verkeersdrempels gelegd omdat er te hard werd gereden. Langs de Zilvervlek zijn aan weerskanten parkeerhavens waardoor de weg smal is en niet alle verkeer in beide richtingen er makkelijk langs kan.

Dit heeft al geresulteerd in beschadigingen aan een aantal auto’s. 1 bewoner had veel geluk doordat een buurman fotografeerde dat een auto zijn stilstaande auto schampte. De dader kon daardoor gemakkelijk opgespoord worden.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord